subota, 26. rujna 2015.

iCat kamp pobjednik je.. + Elbu umjetnost #1

Heeeej ljuuudi,evo i mene napokon.Ako ćemo iskreno...imam mali milion razloga zasto nisam bila ovdje..Ali evo jedan koji mislim da je dovoljan:škola je počela ???? Ne..nije to pravi i dovoljan razlog.Istina je da sam dobila novog profesora fizičkog koji...hm,mogu poprilično reći da nas muči.Sve u svemu,shvatam ja da fizičko i treba biti aktivnost i sve to,ali šta očekivati od osoba koje su cijeli raspust provele na kompjuteru,čitajući i jedući??? Nije da smo mi nešto aktivni ili...ma da. Nakon toga prvog časa fizičkog trebalo mi je 4 dana da se oporavim.Svaka kost moguća (sve mi se čini da sam učila u osnovnoj da ih ima 206) me bolila.Toliko o ovom uvodu..Naravno ja isto tako shvatam da ćete vi da pomislite : Zašto bi mene trebalo da zanima,zašto nje nije sedmicu dana bilo,ili zašto ona ima novog profesora fizičkog? Ni ne očekujem da brinete haha xd Samo znajte jedno,'Svi smo mi Muharem' postovi će se nastaviti,izgleda da imam dovoljno jak razlog za to.
Danas imam posebne teme,zapravo proglašenje pobjednika iCat kampa i Elbu umjetnost #1. 
Moram nešto priznati vezano za pobjednika...
Kako je prvi post prošao i ja sam bila oduševljena djevojkom,tj.Aleksandrom,pomislila sam : "Kako je krenula s prvim,ako ovako nastavi njena je pobjeda." Ona je stvarno talentirana osoba za filozofiranje.Ali,desio se potpuni preokret,vidite da je Wednesday pobjedila za 1 bod.Ovim posljednjim postom imala sam dilemu da li da dobije ona najviše bodova ili Anđela.Zapravo ,na ovoj tabeli možete vidjeti prvih pet. To su osobe koje su svo vrijeme pisale postove,i imaju ako ćemo iskreno male razlike.Pored toga ja moram da pohvalim i Struju ,koja je uvijek odradila vrhunski svoj zadatak,i isto tako i Anu i Anđelu koje su me svakim novim postom pozitivno iznenadile.Ana je sve mi se čini najmlađa u ovom kampu,i zanimljivo je to što ona ...je tako pozitivna osoba,i u pola tog nekog filozofiranja ona bi ubacila šalu.Meni se to posebno dopalo kod nje.Zapravo,odlučila sam da u prvim pet to jeste ove cure koje sam spomenula ovdje napisati pismo,osim Wednesday koja će da dobije knjigu (biće i neki papirić sa mojim objašnjavanjem tebi kako si mi genijalna osoba i koliko bih te željela upoznati haha xd).Želim i svim ostalim takmičarima da se zahvalim,kao što znate drugi dio kampa će da se nastavi ili na zimskom raspustu ili ljetnom.Umalo da zaboravim,javiću se ovim djevojkama da uzmem adresu,gdje ću slati pisma.

Elbu umjetnost #1
Sjećate se da sam se razmišljala da li ću da ubacim ovu temu,pa...ubacila sam je i ovdje se radi o mojim pjesmama,filmovima,knjigama i svemu što ja radim kao neki manji umjetnik.Ovdje ću vam predstaviti svoje 3 pjesme i objasniti njih i njihovu posvetu.Ne postavljam cijelu pjesmu nego određeni dio.
1.Znaš to
Pjesma je posvećena osobama koje vas ignorišu i smatraju vas prijetnjom na njihovom putu.Ovdje se radi o osobama koje mene ignorišu i koje me pokušavaju na sve načine da unište,no na kraju ja pišem kako ipak neću se promjeniti iako sam obećala iz čistog razloga ,jer ja pamtim ljude po najboljem.Kao što vidite na ovoj slici jedan dio je zapravo ja kada sam ljuta,ono kada ne razumijem ih i kada ne očekujem da mi se uopšta pomole pred licem,a drugi već kao počinjem da popuštam i shvatam da trebam da budem u potpunosti suprotnost tim osobama. Činite dobro onima koji su vam učinili zlo,samo tako ih možete poraziti.
Ova pjesma je pisana 22.8.2014.g.
2.Vrati mi vrijeme
Posvećena je jednoj osobi koja je toliko ustrajna i ponekad zaista hladnokrvna u svojim ciljevima i stavovima.Govori se o mojim prvim danima u srednjoj školi i o tome koliko sam bila preplašena i koliko sam željela da je sve bilo suprotno onom što mi se desilo.Datum pisanja nisam zapisala,ali možete predpostaviti da je to početak srednje.
3.Budi svoj
Ovo je bilo vrijeme kada sam bila zaljubljena...Da...Fino...Vrijeme.Iskreno,mrzim taj period života!Od tad sam anti-romantik.Ovako,pjesma je posvećena momku u kojeg sam bila zaljubljena,na početku se njegovo ime čak i spomene,samo što ja to nisam spomenula.Ova pjesma govori o tome kako se ja uvijek zaljubim u pogrešnog,nekog lošeg,i pokušavam da nađem nešto dobro u njemu.Želim da shvati koliko je zaista dovoljno biti svoj ,i ne ugledati se u nikoga da bi nekome bio poseban.Ali naravno ponavljam,od tog momka nema više ništa...jer mi se u potpunosti zgadio,ali opet pjesma je pjesma,neću je zapaliti zbog njega haha xd
Pjesma je napisana 3.12.xxxx.

Kao što vidite ove pjesme su većinom stare oko 2 godine,nekima će čak i sada i 3.Ja sam tad bila u nekom stanju ,koje je neobjašnjivo,svaka sitnica me doticala,i nisam znala gdje sam.Ja sam u većini tih pjesama izgubljena ,pomalo ljuta,pomalo spremna oprostiti.Nadam se da vam se pjesme sviđaju,one zapravo i nisu toliko stvorene da budu muzički ispjevane,ali ako napravite muziku s njima (niko ovo neće uraditi) slobodno mi pošaljite video ili nešto već smislite,rado ću to poslušati.Mislim da bi to bio najljepši poklon koji bih na ovom blogu dobila haha xd.

-voli vas emma <3
-ostanite mi nasmijani <3

Broj komentara: 8:

  1. I ja sam imala upalu mišica,svaka kost me je bolela...užas.Pesmice su sjajne,kada bi' trebala birati ne znam koju bi izabrala kao 'najbolju' sve su predobre i sve jako lepo napisano. Sjajan post,draga Emma. ☺

    OdgovoriIzbriši
  2. Emma....joj ,pa ovaj,hvala sta da kažem?Ti si divna,ocekujem tvoje pismo :******** P.S. pesme su savrsene (3). ♥

    OdgovoriIzbriši
  3. Aaa pjesme su odlicne <3333.Imas talenta elbu.Ne znam sta da ti napisem jos haha.

    http://dnevnikjednetinejdzerkee.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
  4. Divna si!!! Puno ti hvala na pohvalama i na bodovima!!! Bilo mi je zadovoljstvo da pisem postove u prvom delu takmicenja! Drago mi je da su ti se dopali! <333
    Pesme su ti FENOMENALNE! BAS SI TALENTOVANA! Mnogo mi je drago sto si ubacila Elbu umetnost. I mnogo mi se svidja ona recenica: "Cinite dboro onima koji vam cine zlo, jedino tako cete ih poraziti.", carica si! :)
    Najvise mi se svidja druga pesma.

    OdgovoriIzbriši
  5. Žao mi je što nisam sudjelovala, priznajem. No, okolnosti su bile loše, nažalost. Čestitam svim curama jer su sve bile odlične i zaslužuju osvojena mjesta! ♥

    New post: http://justbewhoyouwantbe.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  6. Čestitam pobednici! Već sam rekla da mi je žao što nisam mogla učestvovati, ali sledeći put ću definitivno morati. Nego, ova tvoja umetnost.. Ah, obožavam te! Pesmu su tako realne i tako smo slične.. Bravo, Emma!
    suzanas1.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  7. Heeej! Čestitam pobijedniti i punooooo ti hvala na trećem mjestu i 71-om bodu stvarno mi je drago da su ti se svidjetli moji postovi. Sori što tek sad komam iako sam odavno vidjela post,ali tada nisam mogla komati pa evo komam sad. Čestitam svima koji su uopće sudjelovali i jedva čekam drugi dio kampa! Pjesme su ti prekrasne i ne znam koju bih izdvojila,jer su stvarno osjećajne i baš se zamisliš čitajući...ima rime...svaka riječ ima svoje značenje...ma svaka ti čast!
    (Poslala sam ti e-mail pa ako nisi pogledaj ;) :))
    -Struja

    strujadreams.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  8. Obožavam tvoj blog, čestitam pobjednicima!! 😘❤

    OdgovoriIzbriši