petak, 7. kolovoza 2015.

Uvijek postoje dvije strane jedne priče...

Heeeej ljuudi <3 evo kao što vidite upravo sam promjenila dizajn .Ovaj dizajn sam uradila sa posebnom idejom,nekako on priča svoju priču. A vi ćete biti sada svjedoci te priče.Naslov posta je jednostavan ,kada pročitate post sve će vam biti jasno. Moram samo da kažem koliko sam ovih dana umorna. Mislim koja je poenta leći kasno ,a onda ustati rano? Ali ipak to je ljeto ,zar ne ? I već mi je muka,gdje god odem čujem priče o školi...Molim Željku S. da promjeni naziv pjesme u "Zaustavite august ",ako je ikako moguće????Možda ću vam napisati svoj način gledanja na srednju ,jer sam završila prvi ,a vas mnogo će tek da krene u prvi. No ,dobro krenimo s postom.Ovdje ću objašnjavati kroz svoj dizajn ,isto tako i svoju ličnost.
 S lijeve strane vidite Katy Perry (ono po čemu sam prepoznatljiva) kako se smije,i to je pomalo nekako ono što ja jesam. Ja uvijek pokušavam ljudima iskazati što više svoje pozitivne misli,nego ih pretrpavati negativnim.To je jedna strana priče ,donekle neozbiljna.. No,mnogi koji mene uživo poznaju smatraju moj život ravnim do mora ,ali opet desilo se mnogo stvari koje je ovo more iskrivudalo...tako da ja zaista jesam ozbiljna osoba ,i svoju ozbiljnost pokušavam prikazati kroz neozbiljnost (ko shvati dobije šarenu laž haha xd).I baš tu ozbiljnost predstavlja Katy Perry s desne strane headera ,koja se ne smije već izgleda pomalo ako smijem reći i opasno.

U sredini vidite upravo ovu dolje  sliku i ona je malo svijetlija zbog teksta  da bi bio primjetan. Ovdje jeste Katy Perry sa gitarom ,i to bi trebalo predstavljati umjetnika. Ja sam oduvijek pokušavala nekako da se istaknem,ali ne tako da uradim skandal,već da učinim nešto da mi se ljudi dive. Nadam se da sam uspjela u tome ,ne znam..Ali osjećam ,da ne mogu raditi sve što sav ostatak svijeta radi,mene ne zanimaju alkohol,pijanke i sve te stvari . Ja sam samo osoba koja želi da pronađe nešto u čemu će se osjećati upotpunjenom....Tako da ja bih voljela biti upravo to ... jedan umjetnik ,koji se ne dotiče sličnih stvari kao ostatak svijeta. Mnogi od nas se tako osjećaju jel' da?
Sada na dizajnu vidite naziv bloga tj. iCat kako je iskrivudano i napisano pisanim slovima. Pa ,ja tako pišem inače .Uvijek moram sve da stignem zapisati pa švrljam.I nekako to predstavlja moju neodgovornost i nespretnost.Dok ,ispod imate napisano -emma sa potpuno pravilno štampanim slovima.Štampana slova su prikaz mog ozbiljnog završenog rada. Postoje osobe koje sve rade u posljednji trenutak (o ovome vam pričam ,tu spadam ja ) i na kraju kada završe to izgleda kao da su dane potrošili na to ,a zapravo su imali posljednjih 5 minuta da to urade,i u stresu.
I na kraju mogu samo da vam objasnim naslov ,ako kojim slučajem niste shvatili (što je sasvim opravdano,kada čitate moj blog... hahha xd) . "Uvijek postoje dvije strane jedne priče",je zapravo moj neki način da iskažem da sam ja jedna priča i da postoji ozbiljna i neozbiljna ja ,zavisno od situacije. 
I za kraj isto tako boja kose je bitna u ovom postu (Šta reći na ovu glupost?)...Vidite,pokušaću vam objasniti : S lijeve i sa desne strane headera imate Katy Perry s crnom kosom. Katy bi trebala predstavljati mene,ja sam onako za sve obična cura sa normalnom kosom,dok zapravo ja u sebi krijem drugačiji pogled na svijet i zbog toga Katy u sredini ima ljubičastu kosu,jer nije onakva kakvom ju drugi smatraju tj. ja nisam takva.

-eto toliko od posta, nadam se da ste pohvatali sve što sam htjela da kažem...Voljela bih da jeste ,ali mogu shvatiti i ako niste ,jer ja nisam ovdje na blogu da bih bila savršena i pisala savršeno. Ja pišem onako kako pričam ,a mnogima vjerovatno će to da smeta ,jer neće moći da shvate šta sam zapravo željela reći...Ali pogledajte slike,one daju više riječi nego jedna cijela knjiga ispisana,na njima se vide emocije zabilježene u trenutku stvaranja historije..
-voli vas emma <3
-ostanite mi nasmijani <3


Broj komentara: 14:

  1. Odusevila si me dizajnom!!!! Ne mogu da verujem kako je dobar i mnogo sam se iznenadila kad si opisala sta taj dizajn sve krije, tj. predstavlja. <333

    OdgovoriIzbriši
  2. Jao najbolji post do sada definitivno.
    Ja sam Katy i zavoljela zahvaljujuci tebi,nekako je posebna.
    Inace jako volim ljubicastu boju pa mi se dizajn mnogo dopada :* .

    OdgovoriIzbriši
  3. Nikad nisam mislila da jedan dizajn moze skrivati toliko. Svida mi se novi izgled i super si ovo opisala! ❤❤❤

    OdgovoriIzbriši
  4. Super post, uclanila sam ti seu blog zato sto je odlican.......... http://mojamoda66.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  5. Divan post i dizajn! Svaka čast na kreativnosti i mogu ti reći da svakim danom sve više napreduješ i oduševljavaš me time! ♥

    Novi post ----------> allforyou23.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  6. Hvala svima na divnim komentarima <333 stvarno ste mi uljepšali dan <3
    -voli vas emma <3
    -ostanite mi nasmijani <3

    OdgovoriIzbriši
  7. Ok .. I dogodilo se .. Pronašla sam te , napokon .. Pojavila si se potpuno bez najave.. Sasvim slučajno sam naletjela na tvoj očaravajući , za druge možda pomalo zbunjujući , blog.. Rijetke su osobe koje iz sitnog detalja mogu izvući priču.. Eh.. možda i nisam baš puno rekla o temi posta , ali mislim da iz ovog možeš zaključiti moje mišljenje o dizajnu .. - tvoj , od sada , svakidašnji posjetilac :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Moram ti reci da me je ovo odusevilo, slika izgleda kao da nema neko posebno znacenje. No ti si to sve tako lijepo skupa slozila da je meni to fantasticno. Toliko tih nekoliko znacenja. Toliko si sebe opisala kroz tu sliku . Meni je odlicno ! :) <3

    Pogledajte moj blog ako zelite :)

    http://myfirsttextvm.blogspot.com/?m=1

    OdgovoriIzbriši
  9. Ovo je stvarno odličnooo !! Mislim sve mi se sviđa od dizajna pa do teksta . Same pohvale . Divna si ! Posjeti kud i kamo moj blog puno bi mi značilo . <333333

    OdgovoriIzbriši
  10. Lijepo si ovo sve napisala, svaka čast:-)
    Uclani se na moj blog♥ http://katesdiyblog.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  11. Novi dizajn bloga je fenomenalan, mnogoo mi se dopada!:) Tekst je divan, ostala sam bez daha. <3

    OdgovoriIzbriši
  12. Novi dizajn me oduševio. Ono što obožavam kod tebe je što su tvoji postovi dugi i apsolutno uvijek iskreni do bola. Ti si dobro opisala ove slike i drago mi je da si takva kakva si jer si predivna, emma.

    Novi post je na blogu. Pisala sam na temu TheTalk with Ema gdje sam pričala o bitnim stvarima (Rasizam,Problemi Današnjice,Moje Ljeto + ostale). Ako bi mogla ostaviti komentar ispod posta na blogu puno bi značilo. Hvala unaprijed. Link: http://mojetinejdzerskeavanture.blogspot.com ❤❤

    OdgovoriIzbriši
  13. Odličan post! Stvarno ti je prelijep dizajn i prezanimljivo je kako si u njemu isplela tu neku priču i mislim da to ne može svatko. Svaka čast, odlična ideja i stvarno je fascinantno kako si na neki način kroz dizajn opisala sebe! Eto jednostavno ti moram ti reći BRAVOOO !!! ;)

    Linkovi od moja dva bloga:
    http://strujadreams.blogspot.com/
    http://dreams.blog.hr/

    OdgovoriIzbriši