nedjelja, 30. kolovoza 2015.

iCat era - Oprez,mogli biste biti prevareni!

Heeeej ljudi upravo pišem post,da znam da sam dosadna što svaki dan objavljujem post,ali to moram prije škole,jednostavno.Moraću sebi da organiziram vrijeme kada krenem u školu,jer imam toliko posla oko bloga. No,opet ja sam tip osobe koja sve u posljednji trenutak uči,tako da kada krenu testovi u novembru ,tek tad ću učiti a sada sam rahat hahha xd.Šta je pozitivno u tome što ja pišem često postove? Pozitivno je da vi barem ne sanjate da imate krila i da letite.Sinoć sam upravo to sanjala,i znate šta moram prestati gledati Winx.Bilo je genijalno.Sve u svemu neću vam pričati o Winxu niti o mojim snovima ,već o tome koliko biste trebali biti oprezni za vrijeme iCat ere.
Sinoć sam se svo vrijeme prevrtala jer sam dobila genijalne ideje ,i morala sam ustati iz kreveta da to zapišem,plašila sam se da će do sutra da ispari.Pa evo sada slijedi jedan kratki pregled iCat ere, ne znam zašto nisam ovo ''kratki'' stavila pod navodnike.Ali ja se iskreno nadam da neko čita moj blog jer mu je zanimljivo ,a ne zato što želi da mu uzvratim komentar ili slično,jer ja imam mnogo blogova koje ne komentarišem a čitam..Hmm,sad se vi pitajte ko bi to mogao da bude? haha xd Okej,krenimo.

iCat era  
To će biti jedno posebno razdoblje iCat-a.Pripremam mnoga iznenađenja,pored toga što će biti iCat kamp,u kojem ćete moći da osvojite 2 knjige.Sada ćemo malo o tim iznenađenjima,pa vi na kraju ako ste u mogućnosti,prošvrljajte u komentare da li se radujete tome ,i kakve su vam ideje? Bila bih vam zahvalna <3 iCat era će trajati od 4.9 do 25.10 (završava na Katy-in rođendan).

1.Gostovanje u postovima 
- Ovako,sinoć je bukvalno doletjela do mene ova ideja. Pošto ja želim da ovo bude genijalno,odlučila sam zašto i drugi blogeri ili čitatelji bloga (koji se oglase u komentarima) ne bi bili moji gosti u postovima.Ovo je jedan od načina na koji ću pisati post,biće ih još,ali prvo da objasnim ovo jer sam se ovome najviše radovala.U svakom mom postu u kojem ja budem imala tačno određenu temu kao npr. ako pišem o prijateljstvu neko će da mi se pridruži.Ali pazite sada ovo ,ovakve postove ću podijeliti na tri načina,i jedan od njih je malo "opasan".
Prvi način ovih postova će biti kada se ja javim nekome na mail i kažem tačno definisanu temu,i upitam toga nekog da li je za to da se izjasni povodom toga ,te da ja to postavim u svoj post.
Drugi način jeste laž.Ja ću se javiti nekome i npr. ja ću pisati o prijateljstu ,ali ću tražiti da mi da mišljenje o ljubavi.To je meni genijalno. U pola moga posta o prijateljstvu,neko će se pojaviti i pričati o svom mišljenju o momcima.Ovo je jedan primjer.Naravno,nije to ništa loše,tako da se ne uplašite kada vam se javim,i da se pitate da li da učestvujem ili ne ? Prihvatite ipak nije to sramota ,vi samo pišete o onome o čemu sam vas ja obavijestila i vi pristali na to.To je zapravo zanimljivo ,barem ja mislim, i na ovaj način ću putem svog bloga promovisati druge blogere,naravno koji budu učestvovali u mom postu. Ovo nije saradnja,tako da ne pomislite da pravim Collab Postove.To je kao da nekog pitam za mišljenje i on mi odgovori na to.
Treći način jeste kada kažem samo da se oglasi putem mog bloga. Znači,nije bitno šta će reći : Može i napisati u pola posta :Heej posjetite moj blog. Ja neću ograničavati tu osobu kojoj se javim s ovom podtemom,može mi pisati o čemu hoće.Tako da do vas je koliko ćete biti kreativni.

2.Outfit postovi
Mislila sam ovo nazvati kombinacija postovi,ali bilo bi bez smisla. a ja mrzim koristiti na svom blogu previše engleskih riječi.Ne zato što ja ne znam engleski,mislim da sam solidna u engleskom,ali šta ako neko ko ne zna engleski dođe i čita polovinu rečenice na engleskom? Jednostavno ne želim nekog mučiti da mora da ide na G.Translate da bi preveo moj post.Znam u potpunosti sam vas iznenadila s ovim,nisam li rekla da sam grozna u modnim postovima? I ovi će postovi imati dva načina,iako će biti malo rjeđi.
Prvi način jeste ozbiljan pristup.Znači ja ću ozbiljno da postavljam kombinacije,samo što moram naći modela,jer ja neću da se namještam i to,jer većina mojih slika ili je ozbiljna ili neozbiljna.Nekako me  sram da kažem :Slikaj,me ovako.Ne znam zašto.
Drugi način jeste : #MODNAKATASTROFA.Ovdje ćete vidjeti nespojive stvari zapravo spojene,i vi ćete morati da kažete šta je totalno izvan cijele kombinacije.

3.Napravimo TAG postovi.
Znate zašto da uzimamo tuđe tagove kada možemo zajedno napraviti svoje. Ovi postovi će također biti rjeđi,možda 2/3 da ću napraviti.Ovi postovi također će biti kraći ,jer ću vam se samo oglasiti da radim taj post i da u komentar napišete 4 pitanja,te da mi zajedno smišljamo tag.Ali naravno i nominovat ću neke nakon toga da odrade taj tag.Tako da radimo nešto sasvim novo.

4.Umjetnost na žici
Za ove postove nisam sigurna ,jer..moram vidjeti imam li žice ?? ?? Ozbiljna sam.Ovo možete na dva načina posmatrati,bukvalno i u prenesenom značenju.
Kao prvo : bukvalno. Ja ću raditi Uradi sam/a projekte sa žicom.Imam sve isplanirano ,samo moram da vidim imam li žice ,kao što sam već gore to spomenula.
Drugo:preneseno.Samo zamislite UMJETNOST kao osobu koja stoji na žici. Znači ovdje u ovoj eri ćemo posmatrati šta je to umjetnost i da li smo mi umjetnici. Znate žica je tanka i jednostavno ako ste umjetnost uzeli kao osobu,ona stoji na tankoj niti i pita se da li će preživjeti.Sada vi malo produžite ovo gledanje,tako što ćete to sve da zamislite.Još nešto kada sam smislila naziv ovog projekta shvatila sam da odlično zvuči i na engleskom : Art On A Wire.

5.Blogger Pomoć
Ovakve postove sam već imala ,samo što ću sada da ih ujedinim. Znači davaću vam savjete vezano za blog kako šta popraviti i to,dokle sam u mogućnosti s tim i savjete kako npr. :da probudite uspavane sljedbenike,ili kako da popravite preglede na svom blogu .Tome slično.

6.Elbu umjetnost
Moj nadimak je Elbu,i inače ja kada nešto crtam pišem ili slično tj. stvaram nešto, podpisivam se tako.Hajmo (skromno rečeno) reći moje umjetničko ime. Ova tema je upitna,nisam sigurna da li ću vam ovo objavljivati ,ali ... Tu bih objavljivala svoje pjesme ili ideje o filmovima ,ili crteže.Sve što sam ja radila. Sada za ovu temu nisam sigurna,no opet znaćete do kraja.

-Toliko od ove ere.Pokušala sam se "izbaciti iz šina" i stvoriti skroz drugačiji iCat od sadašnjeg,nadam se da sam uspjela. Ja nisam od osoba općenito koji se takmiče protiv drugih,ja sam ona koja se bori protiv sebe. Ne znam da li ću uspjeti ikada doći do nekih "većih ideja " od ovih do sad. Ali nakon iCat ere ,možda ću uzeti odmor od mjesec dana ,i vraćam se s jednim posebnim iznenađenjem .To će biti isto vjerovatno takmičenje za Ajkulu godine,no opet neću vam reći cijelu stvar jer želim ostaviti nešto i u tajnosti. Mislim da ću s tim uspjeti preći i ovaj iCat kamp,koji sam napravila (mislim na Ajkulu godine) ,ali opet nisam sigurna..Samo bi željela da nekako ovo sve uspije ,jer nisam osoba koja voli popularnost ,ali bih voljela da bude barem petoro zainteresiranih za ovo sve. Isto tako ,ja nikada ne zaboravljam dobro koje mi neko učini,i bukvalno jučer sam bila sva sretna i skoro zaplakala,kada sam vidjela da su se neki prijavili za iCat kamp.Ne želim uvrijediti ove koji se nisu prijavili,ali kada sam čitala komentare išli su tipa :ne mogu zbog škole .Zapravo vas u potpunosti shvatam i ne osuđujem nikoga. Ali vidjela sam mnoge koji su se prijavili ,i meni učinili da se u tom trenutku osjećam predivno,kao da sam učinila nešto sasvim drugačije od svega dosadašnjeg.Hvala vam od srca <3 Zbog toga ću se i ja potruditi da vas reklamiram do maksimuma. Nikada ovo neću zaboravit,pa čak i kada jednom odustanem od bloga.Zbog toga ja volim sve one koji posjećuju moj blog ,i koji se trude ostaviti utisak pa makar s dvije riječi.
-voli vas emma <3
-ostanite mi nasmijani <3

Broj komentara: 14:

  1. Znas sta? Razmislicu jos malo,možda se prijavim.A ovaj post mi je prosirio uvid u sve ovo,tako da...haha xd ♥

    OdgovoriIzbriši
  2. Hmmm,ja idalje nisam sigurna da li da se prijavim...Imam druge postove u planu i i moram da uradim neke collab postove tokom septembra tako da.....Ali ideja je idalje odlična.. :/

    OdgovoriIzbriši
  3. Znas sto ? Ja ne mogu vjerovati koje ti dobre ideje imas !
    Ti bi trebala biti na samom vrhu blogera !
    Ovakve ideje su savrsene. Toliko si inovativna, ja ti se stvarno divim !
    I ne. Nisi dosadna sa postovima svaki dan !
    Ja sam jos u cudu ozbiljno haha :)
    Sto se tice gostovanja u postovima mislim da ce to biti bas bas bas zanimljivo i smjesno. Tome se najvise radujem :)
    I pomoc blogerima. Super ! Uvijek se nade neki novi savjet :)
    Jao draga Ema la ja sam zadivljena !
    Jedva cekam da sve ovo pocne !
    Saljem ti puno poljubaca :*
    Najbolja si ! <3 <3

    OdgovoriIzbriši
  4. Imas jako dobre ideje, a za kamp bih volela da se prijavim, ali ne mogu zbog skole da pisem svaki 2. dan, a treba da pisem i svoje postove. Eto, zao mi je zbog toga ali sad sam 8. razred , pa moram ozbiljnije da ucim. :((

    OdgovoriIzbriši
  5. Ema, ti imaš odlične ideje. Toliko si puna energije, kreativnosti... Svaka čast :D
    I da, ja sam ovde da bih čitala tvoj blog,jer mi je interesantan, a ne zato što želim tvoj komentar na svom blogu. Mislim, nije da ih ne volim, nego nije mi to poenta! :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Briga me sta sam rekla u proslom postu! Ja se prijavljujem! Iako mi skoro nista nije jasno! Volim citati! Ti si carica! Ajd ' cao!

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja se jako , jako radujem svemu ovome.. :D Trebalo mi je dobrih pola sata da sve ovo pročitam nekoliko puta i shvatim , no sve ces ti meni kasnije objasniti , ako mi ne bude jasno.. ;) :D Salim se.. :) Gostovanje u postovima je jako zanimljivo , a ''opasni'' način je jedna od najboljih ideja , koje sam do sada čula.. To non stop ponavljam , ali što da radim kada me svakom novom rečenicom iznenađuješ.. ;) Nećeš vjerovati ja sam isto razmišljala o tagovima na taj način. Jedan dan mi je palo napamet kako je bezveze sto svi ponavljaju tagove , bilo bi super kada bi svi izmislili nesto za sebe , tj. originalno ,svoje.. Da krenem dalje.. Umjetnost na žici.. ili ti.. Art on a wire.. Prvo ti moram reći da me je domišljatost svega toga .. oduševila.. žica? Da , da , takve zanimljive sitnice su zapravo prava umjetnost .. bilo to u prenesenom značenju ili doslovno.. :) Mislim da cu se pronaci i u toj temi.. :) Ovaj način blogger pomoći mi se jako sviđa.. Mislim ove primjere sto si napisala.. I da , kad smo vec kod toga , ako ne budes ubacivala u post ono sa fontovima za koje sam ti pisala , hoce ti biti problem da mi objasnis ukratko u poruci.. ?? :D ;) Zašto bi Elbu umjetnost bila upitna.. Pa ja vjerujem da bi drugi zeljeli otkriti jos djelova tvoje osobnosti , kreativnosti , mašte i puno toga.. Ja pogotovo.. :D Ja sam stvarno odusevljena sa svim ovim.. Mislim čak da su drugi u krivu .. , možda sam i ja bila.. Polako shvacam da ce mi tvoje briljantne ideje prepune genijalnosti cak i pomoci u skoli i ucenju , a ne odmoci.. Zasto to mislim?? :D Pa sve ovo je jedan od najboljih načina za trenutke opuštanja i zabave.. :D To je moje skromno profesionalno amatersko mišljenje.. ;) Hvala ti na ovome Emma.. <3333333333333333333 :) :D

    - Vječni obožavatelj tebe i tvoga rada , Aleksandra.. :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Jooojjj, mnogo mi se dopada tvoja ideja, a pogotovo ovo o gostovanjima na blogu. Ali, kada škola počne, ja sam tako opterećena učenjem da ne mogu da dišem pa stavrno ne mogu da se prijavim na iCat kamp. A tako mi je žaooo, uhhhh. Ova era iCata će biti genijalna, jedva čekam da vidim kako će izgledati outfit postovi, jer, iako te nikada nisam videla, neko mislim da možda imamo isti stil, hahah., Ne znam zašto mi je to u glavi, ali dobro. U svakom slučaju, jedva čekammm!<3333333333333333333333333

    marsylylife.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  9. Oo da, i ja se pitam zašto nisi stavila navodnike na ono 'kratak post'. Uglavnom, ne znam šta je sa tobom ali si prekreativna i imaš odlične ideje. Ne znam koja mi se više dopada. Ja sam jedna od onih koja pročita sve postove ali ih često ne prokomentariše. Ti se nekako izdvajaš od svih drugih, šta znam, nekako si potpuno svoja. Svidja mi se to što se ne takmičiš sa drugima već sa sobom, ista sam. Mrzim kada me neko doživljava kao konkurenciju, ne samo na blogu, uopste, u životu. Volim da imam svoj cilj i idem ka njemu. Ova ideja sa gostem bloga mi se baš svidja, i volela bih da učestvujem , ali imam pitanje. Vidiš, meni je blog čisti hobi, imam mail, ali nemam pojma da ga koristim, da, slobodno mi se smejte. Nemam preteranu želju da naučim sve to, pa nisam ni pokušavala. Ali imam fb stranicu (Bojanas World), pa ako budeš htela da me primiš u post, da li me tu možeš kontaktirati? Ili u komentar bloga pa ja neću odgovoriti. Ako pročitaš ovaj komentar, volela bih da odgovoriš na njega. Dalje, svidja mi se ideja za autfit postove, i ne znam koja opcija mi je interesantnija. Jedva čekam da čitam sve to. Alii meni škola kree, i rekto ću imati vremena za blog, nadam se da shvataš. Volela bih da pročitaš komentar i odgovoriš na njega, najbolja si ❤

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I daa, ne bih ja bila ja kad ne bih nešto zaboravila, link mog bloga je smoothieglam.blogspot.com volela bih da ga posetiš, ne zbog komentara ili pregleda, ali volela bih znati tvoje mišljenje, a i kontam da bi ti trebalo znati nešto o blogovima blogerki koje su tvoji gostevi (kakav izraz 👏👏), ako uopšte budem hahaha. ❤

      Izbriši
  10. Shatam te da kada imas neku veliku ideju za blog non-stop mislis o tome, pa cak i kad treba da spavas! Od toga cak ne mozes ni da spavas, hahaha xD. Tako je i meni neka. Non-stop razmisljam o tome kako cu pisati te tvoje postove i mnoogoooo se radujem svemu tome. Pa, kada se mi kao citaoci radujemo tome, mogu da zamislim kako je tek tebi, hahah xD. Osecam da ce ovo biti nesto strava i veruj mi da jesi uspela u svemu ovome, vec sad, na samom pocetku. PROMENILA SI BLOG IZ KORENA!!! ♥♥♥ Sve mi se mnogo svidja. I nemoj se dvoumiti oko Elbu umetnosti jer mene mnogo zanimaju tvoje ideje za filmove posto si rekla da to cesto volis da smisljas. Takodje, zelim da procitam tvoje pesme. :D
    Mnogo mi se dopada ideja za TAG. Ma, sve mi se dopada!!!
    Pozdrav!!! ♥
    PS: Naravno, vec znas da ucestvujem u kampu. :) ♥♥♥

    OdgovoriIzbriši
  11. Preeemoćno, baš imaš kreativne i dobre ideje. Deifinitivno se prijavljujem za to:-)♥

    OdgovoriIzbriši
  12. Super su ideje,pogotovo ova za TAG-ove!Ne znam ni sta da prokomentarisem,bravo za kreativnost!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!<3

    OdgovoriIzbriši
  13. Da bar mogu ti malo pomoći sa tim ''Blogger pomoć'' postovima, meni je uvijek bilo zanimljivo pisati savjete. Ja bi se baš prijavio za ovo! Mail imaš na blogu, a i prijatelji smo na FB-u ;) I da, možeš mi objasniti što su ovi medijski partneri? Ja imam listu blogova koje čitam, je li to tvoje nešto kao da se reklamiraju manji blogovi da ih više ljudi čita?

    OdgovoriIzbriši