petak, 23. listopada 2015.

Da li je vrijeme za iCat Spring Heat?

Heeej,ljuudi ,evo emme.Bukvalno nakon mjesec dana...uhm,nemam opravdanja? Okej,ovako imala sam par poruka u kojima je pitanje :Gdje si ti? Ali zapravo da sam počela odgovarati tačno gdje sam ja,mislim da me niko ne bi shvatio.Ovih dana sam bukvalno pronalazila sebe.Svake godine moram obnavljati taj zakon ''mog ponašanja''. Priznajem,skromno,uspjela sam.Pronašla sam šta želim biti u narednih par mjeseci na blogu ,i šta želim biti svo vrijeme u stvarnom životu.Trebali biste se barem jednom zaustaviti u svom svijetu,vremenu i svemu što se događa.Odgoditi sve potrebe i želje, te uistinu se zapitati : Šta ja želim od sebe?
Znate,najjednostavnije je uzeti u obzir da ništa kod nas ne treba mijenjati,da treba samo pozitivno.Eh,pa naravno ja sam se vratila puna snage...Ovaj mjesec mi je godio,istina ,zapravo iCat era,nije bila ni završila,a ja sam otišla.Jedno vrijeme sam mislila da se ni ne pojavim više na svom blogu,jednostavno bilo mi je divno par dana,onako sama,razmišljajući o svemu,baš o svemu.Ali odlučila sam želim ovo da podijelim s vama.Želim da me neko jednog dana pronađe po tome što mu je zaista potrebna pomoć oko pronalaženja sebe kao jedinke.Sada mnogi od vas misle: Vidim,nisi odavno pisala,pa sada ćeš se pravo potruditi da se ispišeš...Pa ,i hoću.Nisam baš osoba da bih se izvinjavala ako nema potrebe...Priznajem da možda bih se trebala izvinuti  što sam onako nenadano se izgubila,ali bilo je divno pronaći novi izvor snage i mogu reći,sreće.Vidite ,moraću da prekinem iCat eru.Istina,napisala sam samo možda 6/7 postova na taj period.No,ovaj se neću ograničavati.Mislim da je najveći problem bio u tome što sam ja pokušala da sve radim po pravilima koje sam sama sebi zadala,ali nisam trebala .Nisam neko koga možete vezati za pravila.I evo ga ...tako dolazimo do iCat Spring Heat...u pola jeseni...
(p.s: na mojoj FB stranici (ovdje) ćete dobijati mnoge obavijesti,i isto tako moja kraća mišljenja o nekim stvarima,isto tako ako imate problem slobodno se javite na mail,možemo popričati ili vam ja dati o tome svoje mišljenje)
iCat SH - to je jedan period iCat bloga u kojem ću da razmjenjujem s vama pozitivne misli.Početak škole i nije bio najbolji,mnogo toga me pogodilo,posebno to što drugi ne uvažavaju moje mišljenje.Jedino što ja znam jeste dati mišljenje o nečemu,i onda nekoga ne zanima za to? Pored toga ,mnogo sam se stresirala i bila tako reći,depresivna u samoći.Nikome iskreno ni nisam pričala o ovome,ali sad..Dopustila sam srcu da osjeti unutarnju ljepotu,da se osjetim posebna ...samoj sebi.Nismo li mi ''ako izgubimo sebe,izgubili sve''.Da,ako nestanete u tuđoj sjenci ,dugo ćete da se tražite i pokušavate vratiti u staro stanje.Baš zbog toga,želim s vama podijeliti moja mišljenja,moj život i sve kroz jedan drugačiji način...Dajem vam periode iCata,zapravo dajem vam periode moga života.Biće još mnoštvo ovih perioda na iCatu,sve dok bude mene..Želim da u ovoj temi obradim,mnoge dijelove života koji su zapostavljeni,"da postavim granice koje će drugi poštovati",da tu proljetnu toplinu ('Spring heat') podjelim s vama.Sve su to moji ciljevi.No ,ne obavezujte se za mene,ne očekujte mnogo ,ne očekujte ništa.Samo nadajte se,jer nada jeste to što nas drži u životu (4).Želim biti vaša najbolja prijateljica, vaša podrška,kada izgubite sve one za koje ste pretpostavljali da su tu za vas..Kada ne osjećate da možete ikom da pričate o svojim problemima,da možete doći ovdje i pročitati post o tome zašto ste vi baš posebna ličnost.Pokušaću pisati na jedan način,kao da vam se direktno obraćam,zašto? Jer želim da osjetite bukvalno kao da sam pored vas,i vi ste trenutno ne raspoloženi i slušate tj.čitate moje mišljenje o tome koliko bi vaš život trebao biti pozitivan.Vidite i sami dizajn,ne moram vam ga previše objašnjavati zar ne? Jednostavno sve boje su vezane za proljeće i ta cijela okolina,odaje neki sklad i toplinu.Previše sam ga nahvalila,haha xd .Ali shvatate me zar ne ? Život uvijek donosi nove situacije,a mi treba da budemo spremni na njih.Svaki poraz i pobjeda trebaju da budu lekcija,za nešto što nas čeka...neočekivano.Dobro došli u iCat Spring Heat.

-voli vas emma <3
-ostanite mi nasmijani <3

Broj komentara: 9:

  1. Znas da te obožavam...covece,pa ja sam bila u istoj situaciji,i ti to znas..ali se ipak meni nisi htela poveriti...ali dobro;To je ipak tvoja stvar,blogger me i dalje nesto zeza,pa nece da mi prikaže kad neko koga pratim izbaci novi post pa,da danas nisam usla u tvoj blog(bezveze na informatici).Da bih shvatila ,da...ti je dizajn promenjen.Mada nije bilo posta,a kad sam stigla kuci usla sam ponovo da bolje vidim dizajn i nasla na ovaj post.Emma,drago mi je sto si se vratila na blog,drago mi je sto si pokrenula taj spring heat i možes znati da ce mi biti drago da mogu sebi da kažem da sam nasla ...drugaricu...koja me nece izdati,otkriti moju tajnu,ili me ostaviti na cedilu,koja me nece stavljati u senku i potcenjivati me...Emma,hvala ti što postojiš.

    I sto imas blog ☺

    OdgovoriIzbriši
  2. Divne ideje kao i post! Stalno me oduševljavaš i ostavljaš bez komentara. Svaka čast emma! ♥

    allforyou23.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  3. Ahh nemaš pojma koliko sam iščekivala tvoj povratak! Žao mi je što ti je početak godine pao naporno, ali verujem da su se stvari popravile čim si se ovako snažno i pozitivno vratila :) I da kad smo kod toga, hvala ti što si se vratila..verujem da nisam jedina koja ovo misli, ali nekako tvoji postovi i način razmišljala su terapeutski i zaista (bar meni) pomažu kada i nisam baš optimista. I još što se toliko trudiš oko čitalaca, osoba koje fizički ne poznaješ, zapravo pokazuje koliko si ti jedno fantastično biće :)

    OdgovoriIzbriši
  4. ELBU SE VRATILAA,okej haha malo sam poludila xd.Bas mi je drago da si opet tu.Super ti je ideja i boze kako si ti divna osobaa <3 .

    OdgovoriIzbriši
  5. Dobrodosla nazad!!♥♥♥ Ideje su ti odlicnee..☺♥♥

    Na mom blogu je novi post pa pogledaj..
    http://worldarounyo.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
  6. Superiska ideje ♥

    http://jeleninkutak16.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  7. Super post :)
    Ako mozes pogledaj moj blog i ako hoces uclani se uzvracam
    vannja9.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  8. Super idejee ♥


    iamforeverdirectioner.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  9. Odlican post! :)

    Pratim te na GFC :)

    mystylishcorner.blogspot.ba

    OdgovoriIzbriši