ponedjeljak, 17. kolovoza 2015.

TOP 10 PJEVAČA - Collab Post sa Jovanom

Heeeej ljuudi ,evo mene opet. Ovo je Collab post sa Jovanom sa bloga My Magic World (link) . Mi smo odlučile da uradimo kao temu za post top 10 pjevača. Naravno mi imamo različite ukuse tako da vjerovatno ćete vidjeti različite pjevače.Ja bih voljela da što prije krenem,neće biti baš nekog uvoda.

1.Dženan Lončarević
-već sam vam u nekom od prošlih postova objašnjavala da sam veliki fan Dženanove muzike. Iskreno ,na šta se okrenula ova muzika na Balkanu ? Na golotinju,alkohol i drogiranje.Tako da on je suprotnost tome.. Volim jer pjeva o životu a ne o tome koliko će večeras da se ubije.On je nekako sav pri zemlji i skroman pjevač,a to je ono što ja najviše cijenim kod drugih ljudim.

2.Eldin Huseinbegović
-vjerovatno većina vas nije čula za ovog pjevača ,ali stvarno biste trebali da poslušate koju njegovu pjesmu... On i Dženan moglo bi se reći da su se borili za prvo mjesto.Mislim ipak onda na kraju sam rekla hajde neka ostane Dženan prvi.Eldin je predivna osoba,slušala sam njegove razne intervjue,a tek pjesme.On je čak bio u braku s jednom ženom koja je imala nekakav problem s hodanjem ,i meni se čini da je slijepa bila,ali trebali ste vidjeti šta je on sve rekao o njoj i kolika je njegova ljubav prema njoj bila. Čak posljednji album je njoj posvećen,i od tog albuma po 1 KM treba da ide za osobe koje boluju od bolesti kostiju ,sve mi se čini (nisam sigurna kojoj bolesti je posvećeno tih 1 KM ali ja mislim da je to to). Ta žena mu je umrla i to ga je vjerovatno potreslo,ali i nakon toga ostao je pozitivna osoba,koja ima izvanrednu muziku.

3.Armin Muzaferija
 - isto tako jedan pjevač koji je preprepretalentiran. Ja sam stvarno osoba koja volim ljude koji su nekako drugačiji od svih. Ovaj pjevač isto kao i prethodna dva ne pjeva o mnogim manama našeg svijeta. Većinom pjeva ljubavne pjesme, i meni njegova najbolja jeste Vulkani. Njegov glas je tako predivan.

4.Nedeljko Bajić Baja 
-znate njega zar ne ? Ni sama ne shvatam zašto se na kraju ova lista sklopila na to da su svi većinom naši,iako ja slušam više stranu muziku. No ,opet od strane muzike više slušam ženske izvođače. Ovaj pjevač je genijalan i ima predivne pjesme. Meni se inače sviđa on u cjelosti kao osoba,jer nekako zrači posebnom energijom koja nam danas fali.

5.Chris Brown
-okej za CB ne mogu reći da sam baš fan,jer ne volim njegovu svaku pjesmu...Ali ,čovjek ima dobrih pjesama zar ne ? haha xd

6.Sam Smith
-sviđa mi se njegov glas ,a i pjesme su mu odlične . Ponajviše mi se sviđa muzika nekako pomalo ima tih zvukova koje do sad i nismo čuli.

7.Pharrell Williams
-inače nisam njegov fan.Svi ga poznajte po pjesmi happy ,ali meni se ponajviše svidjela pjesma Freedom ,koja me pomalo i uvela u njegov svijet . Čini mi se kao genijalna osoba koja mnogo razmišlja o svijetu i o nekoj drugoj strani svijeta ,dok na drugu stranu prikazuje se kao vesela i pozitivna osoba. To mi se sviđa ,to je ono što ja želim isto biti.

8.Usher
-isto kao i Chris Brown,sviđa mi se poneka njegova pjesma,ali opet mislim da bi se trebao pronaći na ovoj listi iz čistog razloga jer ima moćan glas i jer je jako humana osoba,a pored toga što biram koga ću slušati gledam i šta radi ,pomalo ,ne sad uvijek.

9.Ed Sheeran 
-meni je on kralj,iskreno moram priznati trebao se naći na 5,mjestu a tek sad sam ga se sjetila,tako da držite to negdje u vidu da je on meni jedan jako simpatičan muzičar. Pjesme su mu genijalne,jako je skroman a isto tako simpatičan sa narandžastom kosom,a ja voooolim ljude s takvom kosom.Uuuf.

10.Maroon 5 (Adam Levine)
-ovo je bend ,ali mi se sviđa Adam Levine kao pojedinačan pjevač..Stvarno ima čudan glas koji se meni baš sviđa ,ali iskreno u posljednje vrijeme su mu spotovi malo prešli granicu (pričam o Animals,meni se lično spot ne sviđa).

-toliko o ovoj listi samo da znate koliko mi je bilo teško sastaviti ovu listu...uh,ja više volim slušati žene nego muškarce,jednostavno jer se pronalazim u tim pjesmama.Ovo je ta neka lista ,ako želite možete mi nekog predložiti u komentar?

-voli vas emma <3
-ostanite mi nasmijani <3

Broj komentara: 15:

  1. Awww prva komam. Ja bas tu nikog ne volim, ali Ed mi je ok. Ugl nezz dal si me followala na instagramu jer se sad zovem goth_fairy_ pa potrazi to. Dobar je post hvala sto si mi komala, uskoro novo na emo school, javit cu ti kad bude. To je sve od mene, bb

    OdgovoriIzbriši
  2. Nedeljko Bajić Baja je legenda. Toliko ovi pevači sa domaće scene kradu muziku od Tuskih pevača, a on je ostao svoj skroz. I što se tiče muzike i što se tiče privatnog života. Ja njega obožavam! Mada i Dženana volim da slušam. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Kakvi pevači,
    od ženskih izvođača nisu jači,
    molim te ne plači,
    ovo okači. haha



    Goveđa kokoška

    OdgovoriIzbriši
  4. Neke od domaćih pevača koje si navela ne znam, ali znam za Dženana i Baju i slažem se da stvaraju dosta kvalitetnu muziku. :-) Svi ovi današnji hitovi se svode na stvari koje si napisala, ali opet se slušaju. Ja ih prva slušam, jer je nemoguće izbeći ih. Strane pevače dosta slabo slušam, ali gotovo sve koje si navela znam, čula sam bar nešto od njih i slažem se da su super. :-)

    http://anjalittleworldd.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  5. Dzenan i Baja kraljvi najveci!!
    Ja kad sam putovala sad za Bosnu i autobusu ide pjesma vrijedna cekanja,i dosla ja kuci nakon 2-3 dana pjevam(citaj krestim) mami,drugovii su rekli nemoj da je cekas sam otisla je nekom drugom...samo to pjevam xd,inace pjesma je cijela dobra.
    Okej je i Maroon 5 ali slazem se sa tobom oko spotova.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ejj ema skontala sam da smo stavile obadve Ed-a Sheerana, slicne smo jupiii ♥ ♥

    -Jovana

    OdgovoriIzbriši
  7. Super post *-*
    I ja nogo volim slušati Armina Muzaferiju,Nedeljka Bajića Baju,Pharrell Williamsa i Ed Sheeran.
    Stvarno su super pjevači :D

    myworldajla.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  8. I ja mnogo volim slušati Pharrell-a. Odlična ideja za post. :)
    http://littlepinkheaven.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  9. Sve strane pwvace koje si navela pratim i obozavam. :) Sto se tice domacih cula sam samo za Dzenana, ali ne slusam bas puno njegovu muziku. Ipak, najdrazi mi je Maroon5.♥♥

    marsylylife.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  10. Nikad čula za ove naše xD mislim ja ne pratim niti slušam ove naše sa Balkana,već samo strano. :) Mislim ja sam čula za Baju i Dženana,nije da sam sada skroz neki stranac xd.
    I da,najviše od ovih ostalih stranih volim Eda. ♥

    OdgovoriIzbriši
  11. Hvala na preporuci za Eldina.. :) Moram priznati da sam oduševljena.. :D Nemam vremena za duži komentar ! :O Smak svijeta :D ;)

    OdgovoriIzbriši
  12. Ej pa ja nisam pas neki fan domace muzike i to... ali volim onog sto peva hapy hahahaha xd ja nisam normalna hahaha xd


    dreamer-ana.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  13. Tagovala sam te,upitanju je Candy tag..
    Pitanja pogledaj na mom blogu ♥♥
    http://girlsmakeupbysanjah.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  14. Divan post! Volimo slične pjevače, ali Pharell mi je faca. :D♥

    Novi post -----> allforyou23.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši