utorak, 18. kolovoza 2015.

BLOGGER - Za početnike ( 2.dio )

Heeeej ljudi upravo pišem drugi dio ovog posta tj. Blogger za početnike ili za neke koje interesira određena tema. Pa i ovaj put sam dobila par pitanja kako i šta ,i naravno na šta mogu da pomognem pomoći ću.U ovom postu obradiću par tema,i naglašavam opet će biti dug.Oni koji znaju sve o ovim temama nema potrebe da se muče i čitaju post. Umalo da zaboravim prvi dio posta možete pročitati ovdje (link) ,ako već niste.

1.Kako postaviti sliku na header?
2.Kako napraviti stranice na blogu?
3.Kako postaviti medijske partnere na blog?

Ovo su tri pitanja koja sam dobila njih ću i objasniti,ako sam neko zaboravila,samo mi napišite u komentar pa ću praviti još ovakvih dijelova ako bude potrebno,nikakav problem.Vrijeme je da krenemo sa postom.

1.Kako postaviti sliku na header? 
U redu ,i meni je trebalo poprilično da skontam ovo.Mislim na početku blogovanja moja prijateljica mi je pravila dizajneve pa se nisam toliko ni sikriala,ali pričala sam vam već da me kasnije bila sramota ponovno pitati za pomoć. Pa sam odlučila malo sama da istražujem. Prvo što treba da uradite jeste otići na BLOGGER.COM. Nakon toga pojaviće vam s s lijeve strane više opcija na blogu kao što je Statistike,Izgled i ostalo.. Kliknite na IZGLED.
OBJAŠNJENJE SLIKE : Kao što vidite pojaviće vam se opet ona ploča na kojoj vi upravljate izgledom bloga. Kliknite na ovo što piše HEADER (zapravo to je zaglavlje ,ako se tako prevodi).Tu postavljate sliku koju želite da stoji .
SAVJET : Da bi vam slika bila lijepo postavljena i da joj ne bi smetao drugi naziv bloga tj. da se ne bi pojavljivalo kao još jedan naziv bloga kliknite 'UMJESTO NASLOVA I OPISA' . Drugo da bi vam bila pravilno namještena bez da je prevelika ,kliknite ovo 'SMANJI DA PRISTAJE'. Kao što vidite ispod da piše slika će biti smanjena na... (eh sad da objasnim neće kod svakoga isto pisati ,kod mene su širine bloga 1180,ali možda je kod vas 800 ili 1200,to nije isto kod svih ).

2.Kako postaviti stranice na blogu?
Prvo opet odite na blogger.com.Opet s lijeve strane na onoj kao traci vidjećete da piše STRANICE.Kao na ovoj slici dolje,pa kliknite to.
Nakon toga kao što ćete opet vidjeti na ovoj dolje slici pojaviće vam se kao gumb 'NOVA STRANICA' ,tu uđite i onda zapravo kao post pišete na tu stranicu ,samo što na njoj možete napisati samo jedan tekst,a ne više ,ako me shvatate.
SAVJET : Lijepo je postaviti stranicu o svojim podacima,kao ko ste ,šta radite ,o čemu ćete pisati i to. Mislim mene je jedan YT-berka i Bloggerka u isto vrijeme na to nekako privukla.Imala je post kako osvježiti svoj blog ,i vidjela sam to i rekla : zašto da ne ? Ljude uvijek možete pomalo začuditi.

3.Kako postaviti medijske partnere na blog? 
Mnogo toga sam otkrila na blogu sama,ali ovo mi je nešto na šta sam najviše ponosna iako i nije neko veliko čudo. Ali ja se uvijek zadivim sitnicama haha xd. Prvo opet odite na BLOGGER.COM,nakon toga opet s lijeve strane na opciju IZGLED.
OBJAŠNJENJE SLIKE : Vidite kliknut ćete na ovo 'DODAJ GADGET' i nakon toga će vam se pojaviti mnoštvo novih opcija.
OBJAŠNJENJE SLIKE:Nakon toga idite malo prema dolje i vidjećete kao opciju 'POPIS VEZA' kliknite na to.
OBJAŠNJENJE SLIKE : Kada kliknete na to 'POPIS VEZA' doćiće vam ovako kao na ovoj slici gore .Vidite u Naslov pišete Medijski partneri ,mislim ovo nije samo opcija za medijske partnere tu možete isto tako stavljati linkove svojih društvenih mreža ili tako nešto ,ako me shvatate. Dolje kao što vidite u 'NAZIV NOVOG WEB-MJESTA' piše iCat tj. pišete ime tog bloga ,ili društvene mreže ,do vas je,a dolje odmah ispod pišete i link tog bloga ili društvene mreže.Nakon što ste završili s popunjavanjem ovih slobodnih mjesta ,kliknite na ovo 'DODAJ VEZU' (koje sam zaboravila vam markirati,al hajde shvatićete vi).
SAVJET : Kao što vidite gore je markirano ovo 'BROJ STAVKI KOJE ĆE SE PRIKAZIVATI NA POPISU' pokušaću sada to što jednostavnije objasniti a da ne zakompliciram. To je zapravo koliko mislite imati tih naziva tj. kao u ovom slučaju iCat što je. Znači ako stavite 4,prikazivaće vam se na blogu samo 4 stavke .Ali ,ako vi kojim slučajem dodate 5 stavki a u ovu opciju stavite 4 ,prikazivaće vam se samo 4,ta 5 neće jer niste to kao ' odobrili '.
OBJAŠNJENJE SLIKE : Kao što vidite dolje će vam se pojaviti da vam se taj blog dodao kao taj 'medijski partner' , i onda naravno nastavljate da dodajte blogove ,sve do onog broja koliko želite .Ne zaboravite taj željeni broj dodati na 'BROJ STAVKI KOJE ĆE SE PRIKAZIVATI NA POPISU.'

-toliko od mene u ovom postu ja se iskreno nadam da sam barem nešto objasnila,jer mene su učili kada dobro učiniš drugima to ti je zapisano i Bog će te nagraditi. Okej,ne znam čemu je bilo potrebno ovo maloprije,ali eto . Nadam se da jesam pomogla,ako imate još kakvih problema ili pitanja ,javite mi se u komentar ili još bolje na moj mail : DIRECTIONERF68@GMAIL.COM. 
Ja sam otvorena da pomognem ukoliko sam u mogućnosti. <3
-voli vas emma <3
-ostanite mi nasmijani <3


Broj komentara: 8:

  1. Ups.. nemam pojma kako sam uspjela ukloniti komentar.. Ali evo novi.. :D A hvala ti na ovomee !! Nisam bas toliko upućena u blogger i ovo mi je stvarno trebalo.. Jako lijepo od tebe što imaš dobre namjere.. , što želiš pomoći drugima u tome.. Još jednom ti zahvaljujem.. ;) <3
    Nego.. jesi razmišljala o onome za gusjenicu , sa posta o muhi i red bullu :D Hahah xD

    http://whiteworldwithsomeblueinit.blogspot.com/ :3

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala ti puno ! Mislim da sam shvatila :) <3 <3

    http://myfirsttextvm.blogspot.com/?m=1

    OdgovoriIzbriši
  3. Ne znam šta da ti kažem.... Stvarno si divna, hvala ti do neba. Blog imam četiri meseca i stvarno sam se od samog početka trudila da ukapiram. Sve što sam našla na blogu (poput objašnjenja za slike zaglavlja) namestila sam. Dok su klipovi na yt-u toliko nejasni. Stvarno sam jedva čekala ovaj post od kad si ga najavila. Još jednom hvala ti puno ne znaš koliko si me usrećila! <3

    OdgovoriIzbriši
  4. Jaaaaaooo emmmaaaa hvala ti mnogggoooooooooooooo , mnogo mnogo mnogo!!!!!! <3<3<3<3

    OdgovoriIzbriši
  5. Super objasnjeno,mada sam ja to kroz vreme sve naucila ali za pocetnike je super :-)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja sve radim malo drugačije, ali preporučam da prilagodiš širine u programu u kojem radiš, ane na Bloggeru jer u većini slučajeva to ružno izgleda, i negdje sa pročitao da se za dizajnove najbolje koristi png a ne jpg slika -.^ Eh i da, ako ne želiš naslov na nekom gadgetu a moraš ga staviti (na gadget sa slikom npr.) umjesto pisanja točke ili nekog drugog znaka, možeš staviti i nećeš morati staviti naslov, ovo je genijalno i meni pomaže u 852% slučajeva ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Neće ni prikazati kod koji sam napisao u kommu xD znači prvo ide < pa uskličnik (!), razmak, dvije crte -- i onda ovaj znak > :)

    OdgovoriIzbriši