utorak, 25. kolovoza 2015.

10 savjeta kako osvježiti blog.

Heeej ljudi <3  Ja ne znam šta je sa mnom,te bih išla sa bloga ,te ne bih,i tako stalno.Dobro,opet sam se vratila u normalu,donekle.Samo problem je šta je sada sa mnom općenito na blogu ,imam osjećaj da sve se polagano mijenja...Ako ćemo iskreno do neki dan sam objavljivala samo neozbiljne postove,pa sam počela neozbiljno-donekle ozbiljne i na kraju prelazim u potpuno ozbiljnu fazu.I postoji još veći problem : ja ne znam šta mislim o tome,jednostavno.Iskreno ,ne želim se mijenjati. Meni je nekako zanimljivo biti neozbiljno-ozbiljna (i Bože molim Te),plašim se da ne izgubim to svoje neko gledanje na svijet sa dječije strane. Znam da mnogi blogeri iako pišu ozbiljno,vole da se šale,ali ja jedino ovako sam umjela da pokažem taj svoj pogled na svijet,i sada se to gubi. Nadam se da neće potrajati,ustvari,ja ni ne znam šta će zapravo biti sa mnom u skorije vrijeme. Očekujte svašta,ja sam inače iznenadna osoba koja samo bahne i kažee : heeeej hajde da.... Organizacija --->nula bodova.Sada ću da vam predstavim svoje ideje kako osvježiti svoj blog u par koraka.Ovakav post je pisala i moja omiljena bloggerka,ali ona je imala potpuno drugačije savjete,da ne bude da je kopiram ,samo što ona piše na engleskom,pa ne znam koliko bi vas to razumilo.Krenimo.


1.DIZAJN
Ja mijenjam dizajn otprilike svaki mjesec.Bilo bi lijepo kada bi (opet ovo su moja mišljenja) barem mjesečno mijenjali dizajn. Onako da svojim čitateljima upadnete u oči (ne bukvalno,molim lijepo haha xd).Dizajn je prvo što će privući nekoga tako da pokušajte biti što kreativniji,i birajte neke boje koje bude osjećaje,da se tako izrazim,koje čine da kažu : Heeej,ovo moram da pogledam.

2.OPIS
 znate opis bloga je jako bitan,ali ja sam svoj prošli opis koji sam imala dvije godine skoro pa znala napamet. Ne morate svaki mjesec mijenjati opis bloga,ali lijepo je kada neki od vaših čitaoca uđe i pročita to .Da li ste za ovu ideju  ili ne opet zavisi od vas.

3.NAPRAVITE STRANICU
- na blogu na kojoj ćete dati neke društvene mreže i po nešto o sebi.Drugi jako vole da čitaju privatne stvari ,to smo već shvatili.Možete dati i par činjenica o sebi i isto tako ukoliko želite neku od svojih slika da imaju predstavu kako izgledate,ako ne ,onda ništa.

4.POSTAVITE CHAT NA BLOG
Ovo je jedna stvar bez koje blog može uspjeti,ali jako je lijepo na primjer ako bi se dvije osobe upoznale preko vašeg bloga ,ili ako biste vi s nekim stupili u kontakt.Možda bi to nekog moglo da privlači pa da češće dolazi na vaš blog.

5.PROMJENITE FONT SLOVA
Znate svi većinom imaju isti font slova,i donekle se slažem s tim. Tipični fontovi :Arial,Georgia,Helvetica itd.Zašto ne biste stavili malo drugačiji font slova.Priznajem da moj font jeste malo težak za čitanje,ali koga zaista zanima to će i pročitati ,a i čini se zanimljivijim (barem meni) tako.

6.PROMJENITE MEDIJSKE PARTNERE
Ovo vjerovatno većini nema veze sa vezom. No,ako sagledate malo bolje i shvatite da neke blogere već odavno držite u medijskim partnerima javite im se i recite da želite malo da se iskušate sa novim blogerima na tom spisku. Ovo vama izgleda kao sitnica ,ali vaš čitatelj bi mogao na to naići i pomisliti :Ovo je nešto novo.Moram vidjeti ove blogove. Tako ćete opet možda impresionirati nekog od onih ko čita vaš blog ,a isto tako reklamirati drugi blog,jer je ovaj već ustajao. Moj savjet jeste da ako se odlučite za ovo i ako je to medijsko partnerstvo uzajamno da budete fer i javite se toj drugoj osobi i objasnite kako ćete ga na neko vrijeme izbrisati,jer želite da pružite drugim blogerima šansu ,i isto tako nemojte imati previše medijskih partnera (opet nešto što lično mislim) ...nekako onda manje privlači pažnju,a kada imate oko 4/5 m.partnera onda je to već privlačnije. Neobjašnjiva ljudska psiha.

7.DODAJTE NEKU ZANIMLJIVU SLIKU ILI GIF
Vidite gore ,moram se pohvaliti da sam shvatila kako napraviti gif. Imala sam ideju i sve to.Ali neću sada ovdje to objašnjavati. Lijepo je imati sa strane sliku,ne mora ništa lično da bude. Možda slika na kojoj je neki inspirativni citat ili na kojem je nešto što će vam popraviti volju.Slike stvarno vrijede više od 1000 riječi.

8.PROMJENITE IZGLED BLOGA
Ovo mi se uvijek činilo zanimljivim npr. ja sad imam samo jednu bočnu traku ,i to ovu lijevu . Na toj lijevoj traci možete vidjeti jedan gif,kao neku dobrodošlicu,chat i slično.Šta bi se desilo kada bi ta lijeva traka postala desna? Zapravo dobili biste skroz novi izgled,još jedan način da osvježite blog.

9.POSTAVITE SAT ILI KALENDAR NA BLOG
Znate...ovo je pomalo glupo ali isto tako jedan koristan dio bloga.Zamislite da slučajno (može se desiti,nemojte dok budete ovo čitali gledati ovako o.O i misliti : Ko me se to za ime Boga može desiti?) zaboravite vrijeme i datum, hahha xd jadna sam. Ali ,zapravo,tako možete nekoga u pola posta dok čita podsjetiti npr.koliko je sati i koliko je već na internetu ,a trebao bi da malo odmori? Može slučajno virnuti i vidjeti i reći : Ovo je genijalno! (zaboravite na ovaj 9.slučaj jer je propao,ali ostavićemo ga samo da bi bilo 10 haha xd)

10.DODAJTE NEGDJE U BLIZINI E-MAIL DA BI VAS DRUGI PRONAŠLI JEDNOSTAVNO
Ja prva ne poštujem ovo ,da biste došli do mojeg emaila ili morate da rovite po postovima ili po stranicama.Ali,eto ,učite na mojim greškama,tako što ćete s neke strane bočne trake postaviti email radi kontakta,suradnje ili bilo čega drugog.

-okej to bi bilo to od posta..ja ne znam da li se vama sviđa moj način obrade ovakvih tema,ako biste mogli da mi date mišljenje o tome da znam da li da radim ovakve teme ili ne.Imam još jednu pripremljenu ali ne znam ako ovo nije nikom od koristi ,zašto bih i tu drugu objavljivala?Još samo da napomenem da se neki ne bi našli uvrijeđenim,ovo su moja mišljenja,niko ne kaže da ih morate ispuniti,barem ispoštovati. Toliko od mene,sutra ili prekosutra će (ako se ne predomislim) ići "Uradi sam/a PROJEKAT".

-voli vas emma <3
-ostanite mi nasmijani <3

Broj komentara: 17:

  1. Odličan i vrlo, vrlo koristan post! Ja obožavam da menjam dizajn, promenim ga dva puta u mesec dana. Meni je jako bitno kako neko piše, gramatika i pravopis su mi na prvom mestu. ☺♥

    fashionholicyeahh.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  2. ajme predobar post. Vidim drugačiji nego što si inače pisala. Nadam se da ćeš objaviti taj Uradi sama, jer bih baš volela videti nešto takvo od tebe. ☺♥

    mylifeasmilaxoxo.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  3. Divno si napisala ovaj post,hvala na savetima <3
    novi post na mom blogu:

    tijanaqueenoffashion.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  4. Vrlo koristan post.Obožavam da menjam izgled bloga,ali ja iskreno blogove koje včitam pamtim ili po adresi ili po dizajnu.Ne volim ni da imam previše gadgeta pa da izgleda natrpano.Ti se nemoj menjati ostani sa neozbiljno-ozbiljnim postovima te najviše volim.Mislim možeš pokušati i sa ozbiljnim ali ipak na svojoj teritoriji znaš šta ti najbolje ide

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja sam baš uredio blog ;) Ja volim mjenjati ove trake s gadgetima, dodavati svašta, i dizajn dosta često mjenjam. Ja imam i E-mail i sve društvene mreže sa strane, što mislim da bi svi trebali. I imam jednu stranicu, About Me, ali se na nju dolazi klikom na onu sliku :) Sat sam prije imao, ali sam ga maknuo, msm veina njih ima sat u kutu na kompjuteru. Ja volim ovaj font koji je jako jednostavan koristiti, ovaj tvoj se uopće ne čita teško. Prije sam često u istm postu mijenjao i boju i font, a sada uvijek imam sivi Calibri (on je iz te grupe fontova koji su više basic).E i da, ostani ona neozbiljna Emma, a one hejtere nabij na bananu (šteta banane :O) Eto, vjv ću se još nećeg sjetit i opet pisat komm ;) little-club.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  6. Emmice, ti znas da ja volim tvoje postove kakvi god da su. Meni zaista prija da citam ono sto pises jer me to na neki nacin opusta. Ja licno nisam primetila da si promenila stil ili nesto slicno. Evo, bio je tu post i o drugu Mravu pre par dana. Ne znam, meni jednostavno prija tvoj blog sta god na njemu bilo. Nekako me opusta od onih monotonih postova koje svi objavljujemo, pa cak i ja.
    Inace, su odlicni!♥♥

    marsylylife.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  7. Odličan post! Jako je koristan i hvala ti na svim savjetima. Sigurno će poslužiti! ♥

    Novi post ------------> allforyou23.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  8. Ovo je odlicno,hvala ti :D
    dreamer-ana.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  9. Ma ti si zena kraljica ! :D
    Ma proc ce te ova, kao sto si ti rekla ozbiljna faza :)
    Obozavam tboj blog ! <3

    http://myfirsttextvm.blogspot.com/?m=1

    OdgovoriIzbriši
  10. Emma , hvala ti puno. Sve ovo ce mi jako pomoci za moj blog. Jedva cekam da napravis i 3. dio plogera za početnike , još jednom hvala... ;) <333

    http://whiteworldwithsomeblueinit.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  11. Odličan post! <3
    http://mirjanasmagicalcorner.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  12. Post je odličan i sveobuhvatan. Jako mi se dopada tvoj stil i sam način pisanja, i molim te nastavi ovako. Ja konkretno gotivim sve dizajnerski lepo uređene blogove. Naravno, moj blog je daleko od toga, i većina nas nije nikakav profesionalac u tome, ali jednostavno mi se sviđa lep izgled bloga, a plus da nije previše, kako bih rekla "copy paste"

    http://andjelinkutak.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  13. Odlican post.Uzivala sam citajuci.Hahahah ajoj nisi jadna to za kalendar i sat,sad smo na raspustu bre,periodu gde niko ne zna koji je datum! :D Sad si me inspirisala da promenim bocnu traku sto sam i uradila!

    OdgovoriIzbriši
  14. Hej Emma! Super post,baš ga je bilo zanimljivo čitati i jedva čekam sljedeći. Imam novi post na mom blogu o Paper townsu, pa pogledaj! :)
    -Struja

    http://strujadreams.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  15. Ja taman planirala da uredim svoj blog haha.Kako 'čitaš' misli xdd Pre svega,jako ti hvala na onom komentaru na mom blogu awwwwwwwwww,sutra ću da ti se javim na chat-u.A sada post! :) Ja većinu ovih primera nemam,jer mi se na neki način čini pretrpano,a ja ne volim kada se na nekom blogu nalaze i igrice i chat....Mislim ja sam došla da čitam blog,a ne nešto drugo da radim,haha.Naravno,neko sve to lepo sredi i ne izgleda baš preterano puno,a tvoj izgled je baš super. :) Odlični saveti,ali mislim da bi nastala katastrofa da se svi spoje,ufffff xd Da se dodaju nekoliko stvari bi bilo okej,ali sve živo.....Nadam se da ćeš me shvatiti,haha.Još jedan super post i možeš li i mene naučiti kako da napravim gif?Hhaha,tvoj gornji gif je carski! ♥

    OdgovoriIzbriši
  16. Odličan post!! Mislim da neke osobe nikad neće odrasti u duši haha
    Ali realno, često komentarišem post: aaaaa preleepooo ______ aaa joooj al je slatko....
    Hahah dok su ostali pristojno komentarisli Super post, Odličan post...
    :D Super je biti dete u duši :)

    milicinkutak123.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  17. Mnogo si mi pomogla, svoj blog već imam godinu dana, a i nije baš nešto, tako da ću ga uskoro renovirati, hvala ti na ovom postu :) Učlani se na moj blog i ja ću na tvoj :) allforgirls14.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši