petak, 6. veljače 2015.

Da li lavovi kišu?

heej ljudi ,evo Emme i novog posta.Ovaj post radim sa dobro poznatom,genijalnom Anđelom sa bloga Anđelin kutak .Ona je kraljica ,stvarno jeste ,odmah smo se odlično razumjele (osim kada me nije mogla razumjeti oko ovog 'da li lavovi kišu' ,ali moram vam priznati da sam ja kriva,vjerujte ni ja sebe da nisam ja ne bi skontala,jer ovo je bilo nekako čudno u neku ruku ,ali više nije jer mislim da je misterija razrješena).

Idemo ovako da ja objasnim šta zapravo se radi u ovom mom i Anđelinom postu. Zapravo radimo Collab post to je nešto kao zajednički post u kojem imamo istu temu ali naravno svaka svoje mišljenje i svaka na svome blogu ,tako da kada pročitate moj post ,slobodno posjetite i Anđelu :D
Prva tema jeste 'da li lavovi kišu' -eh mnogima će ovo biti možda čudno ,možda glupo ,ali meni je ovo zaista jaako interesantno.Druga tema jeste Top 5 blogova ,i treća tema jeste 15 facts about me. Yeey,jel da sve zanimljivo po vas? hahah (ubite me,slobodno haha xd ili nemojte haha xd)

'Da li lavovi kišu'
Hej nismo se odavno vidjeli . Okej ovako ,ovo pitanje me zainteresiralo kada je slučajno moja mačka na mene kihnula hahha (znam da je fuj ,ali odmah sam se išla kupati ne brinite se) i onda smo ja i moja prijateljica Aida raspravljale da li lavovi kišu .Ona je rekla Ne,ja sam rekla Da. Ko je u pravu ? Ja! hahha xd koja rima. Sada ide jedno filozofsko mišljenje,ja mislim da lavovi kišu ,svaka životinja i svaki čovjek i svako živo biće kiše ,što bi oni bili izuzetak? Tako da to je moje mišljenje ,jer lav je mačka ,naravno neka divlja hahaxd, ali ipak zar mačka i lav nisu ista ta vrsta.Tako da Aida pogriješila si u konstrukciji (khm) lavovi kišu ,prema mom mišljenju .Baš me zanima Anđelin odgovor na ovo . haha xd
TOP 5 BLOGOVA:
(p.s :ovdje neću previše dužiti s objašnjavanjem,jer će onda biti post uuuh duug ,haha xd, mislim nije da nije već ali eto...)
1.Život je jedno veliko putovanje - blog koji vodi Helena .Kraljica (da meni su svi kraljice) ! Ona piše postove o svom životu ,što ja jako volim ,piše o svojim osjećajima,emocijama i ambicijama (bojim se da ću previše zalutati hahaxd ).Tako da to je broj 1.
2.Suzana's World -ova cura je isto kraljica ,mislim stvarno .Ona tako genijalne savjete daje i često piše o stvarima koje su tako svakodnvne ,što ja jako volim.Samo napred curo. <3
3.Catherine's World - eh ,ova cura ,prvo što sam pomislila da je fan Katy Perry. Ne pitajte zašto.Ona isto tako odlično piše (osim kada piše o kolačima a ja u pola dijete -.-' aahha xd).Jedino oko čega bi joj zamjerila jeste to da su joj postovi prekratki,stvarno bih voljela da se više ispiše.
4.Anđelin kutak - hm ,ova cura je tako prirodna (ne mislim na plastične operacije i to hahxd) ,nego kada počnete s njom da pišete ,tako će biti otvorena .A isto tako su joj i postovi odlični ,često piše o slavnima,što ide meni u prilog jer većinom piše o onima koje baš volim.
5.Moj kutak - ja stvarno ne znam zašto bih ovo stavila na 5. mjesto .Ovaj blog je jedan od izvanrednih blogova i moram reći NAJSJAJNIJIH haha xd volim ovaj blog jednostavno nema neke određene rečenice kojom bih je opisala ,jer stvarno piše cura iz srca ,a zar nije to najbitnije.
i evo ja bih stvarno voljela da spomenem još jedan blog koji mi je isto tako poseban a to je :Fashion By Amy -meni je poseban blog ,ali nikako ga nisam mogla ugurati ovdje ,jer vidite da je već pretrpano sve ,ali stvarno mi je jedan od omiljenih blogova i stalno idem da vidim da li ima novi post.
#sve one što nisam spomenula ovdje ,znajte da vas volim ali nisam mogla da vas svrstam u Favorite jer vidite da je već pretrpano,ali stvarno volim sve ijedan blog  naravno  za koji znam <3 

15 facts about me :
1.Volim hranu (ahaha ovo sam napisala u svakom postu kada sam radila činjenice o meni)
2.Mršam.(hahahaxd hahahxd hahahxd)
3.Mrzim fizičko i biologiju.
4.Volim broj 4 (ovo sam već spominjala ,ali možda ima netko ko ne zna za to)
5.Živim u Bosni.
6.Volim historiju posebno .
7.Želim biti humanitarac.
8.Želim usvojiti djete .
9.Volim neočekivane stvari.
10.Volim kupovati poklone.
11.Ne šminkam se (prirodno lijepa i te stvari hahahxd)
12.Smotana sam .(ali baš)
13.Miroljubiva sam.
14. Imam mnoogo mačaka.
15.Volim Katy Perry (nije li očito).

-eto ga post je završen ,posjetite i Anđelu i vidite i njen post. <3 i da da za kraj kažem ,imate još malo vremena da se prijavite za takičenje ,ako ima još ko da bi ,idući post zapravo su nominacije za takmičenje ,pa ostaje na vama da glasate ,već sam kupila knjigu i ne nisam je pročitala ali mi se čini zanimljivom.Yees hahaxd(izvinite zbog ovoliko dugog posta bahaha xd)
- voli vas emma



23 komentara:

  1. Da li lavovi kisu hahaha jaooj neznam vjeruj,sto se tice fizickog tu sam smotana i mrzim ga.Stose tice blogova pratim ih sve osim Heleninog,i hvala ti na ovim lijepim rijecim ajaooj.Odlican post

    OdgovoriIzbriši
  2. Da,zaista kišu. Ali ja sam prisustvovala događaju kada je moja mačka prdnula (ispustila neprijatan miris).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahahahahahahah o moj Bože ja ne znam šta da kažem ,aaaaaaj Bože ...inače hvala amila mnogo mi znači <3 i da anonimno ,ko god da si kralj si <3 hahahha xd -emma

      Izbriši
  3. Haha, super post. Opet, ta tvoja originalnost. Obožavam tvoj blog od kako sam ga počela čitati, ali sad' kako prolazi dan po dan sve više i više mi se sviđa. Takođe sam videla da ti je moj blog jedan od omiljenih, aa tako si me usrećila. Baš mi je drago da ti se moj blog sviđa. Hvala Wma <3 Što se tiče stvarima o tebi, imamo nešto zajedničko, obe smo smotane, hahah. I da ono za šminkanje, ni ja ne volim da se šminkam, mrzim kada vidim devojčicu sa 6kg šminke, hahah, teža šminka nego ona.

    -suzanas1.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  4. Jako mi se dopada post i način na koji pišeš. Prvi put sam na ovom blogu i mogu ti reći da ne odličan. :)

    styleonfirstplace.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  5. Odličan post. Hahaha,da li lavovi kišu,hahaha,dobra tema. I da,takođe sam dosta smotana,ali ne volim istoriju. :) Inače,onaj anonimac me je nasmejao do suza. Hvala mu puno. :D hahahahhahah Super blog kao i izgled. Sve je super i da,genijalna si. Mislim da sam malo opisala kakav ti je blog (mislim,super,ok,najbolji). Kada bih sve napisala u ovaj komentar đe bi mu bio kraj. xD I da,blog ti ima jako neobične teme. Neobično = Super = Originalno = Obožavam to. ♥♥ Uff,šta još napisati,ma ovo je dosta. Možda i nije? U svakom slučaju,trudila sam se da napišem što duuuuuži komentar,ali izgleda da me neće (inspiracija). Tako da,super si inače. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Odličan post. I ja mislim da lavovi kijaju haha :D Zanimljiva tema za post :)
    I ti si mi dala super blogove koje ću od sad da pratim, ako ih već ne pratim :D


    girlyworld07.blogspot.com
    - Danijela

    OdgovoriIzbriši
  7. Hahhahahha
    I ja mislim da lavovi ki u :)
    Hvala puno sto si me stavila na listi Top 5 blogova :* ♥
    Potrudicu se da moji postovi budu duzi :)
    PS. Odlican post,samo tako nastavi ♥

    OdgovoriIzbriši
  8. Hey. Post je odličan. Sviđa mi se kako pišeš ♥
    Jesi li zainteresirana da budemo medijski partneri?
    Ja također imam svoj blog.
    Ako želiš pošalji mi poruku na mail: ema.kuretic@gmail.com
    Link mog bloga: http://blogtipsbyivanaandema.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  9. Da...Ja sam znala da lavovi kišu. Ugl. ovako kod tebe mi se sviđa što kažeš da si prirodno lijepa, to i ja mislim. Danas meni mama kaže kao da ona svaki dan stavi maskare a ja u sebi: Ok, to je glupo, ko da su maškare haha. Ne volim šminku. I ja ako baš budem imala dijete ću posvojit. Ja, rađanje, bljak! Nije mi jasno zašto se ljudi žale ako ne mogu imat dijete, pa posvoji čovječe! I ja volim Katy i volim jesti haha i pokušavam smršavit haha pa slične smo. Komaj novo kod mene www.adventureworld.bloger.hr bb

    OdgovoriIzbriši
  10. Ja neću više o ovoj rasparvi... Ja mislim da moramo pitati Zajkija kišu li lavovi jer se čini da on jedini zna xd hhahaha.. Ali ja iskreno mislim da lavovi ne kišu, msm. de zamisli lava koji kiše -.-' I AKO SLUČAJNO kiše, to ni ne liči kao da kiše,zato što su lavovi divlje životinje i oni ne mogu proizvoditi te zvukove koji upućuju na to da kiše....- I ipak sam raspravila o ovome ;) xd
    Ja msm. da si trebala staviti u factove i da te prate zbog razgovora na skype-u... hahahaha... Blod od Anđele ću sad posjetiti, nadam se da je već stavila post ;) Što se tiče mršanja i hrane, ja sam prestala sa svim djetama i svime i shvatila da neću više mršati, jer NEĆEŠ VJEROVATI, ali u Rimskom carstvu su sve žene bile deblje i kad bi neka bila mršava mislilo bi se da je bolesna xd Znači, svi znaju da sam ja Cezar ;) Samo što mi ovdje predstavlja problem jer je Cezar bio nizak i mršav.... HAHAHAHHA...
    Goodbye life, hello fitnes xd
    Što se tiče ovih Blogova, ti znaš da sad ima toliko Blogova da je meni teško i zapamtiti ko je ko xd Ali ugl. znm. ovaj od Helene i jakooooo ga volim =D I hej, zar se ti ne šminkaš? A onaj moj fact koji sam pisala na ovom Blogu da te niko nikad nije vidio bez šminke =O Sad moramo raspraviti jel' ti misliš da ja lažem??? I hej, zar ti voliš Katy Perry? Sad sve ima više smisla kad sam saznala to......

    OdgovoriIzbriši
  11. Hvala na lepim recima o meni! ♥ Mnogo mi se dopada na koji nacin si odgovorila na temu o lavovima. Hahahahahahahaah XD!!!! ♥ Stvarno si bas originalna kada si mogla da smislis ovako dobru ideju! Koliko tacno macaka imas? Hheehehehehehe! Ma ne, nismo primetili da volis Katy, hahaahahahah! Znamo da volis broj cetiri hehehehehehe! Dala si mi dobre savete za blogove, poseticu ih! Kisu ili kijaju lavovi sto posto! Kao i sve zivotinje i lavovi kijaju, sigurno. Kao sto si rekla to je vrsta macke, ali bez obzira, zivotinje su, sigurno kijaju. Gledala sam danas snimak na Youtube-u o tome. Lavovi kijaju i to kijanje je veoma smesno. Nije kao sto sam mislila i napisala na svom blogu. To je neko tise kijanje, hehehehe XD!
    Drago mi je sto sam ovaj post pisala sa tobom jer si ti bas zanimljiva za ove teme i originalna. Kako si dobru temu samo smislila!!! ♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zaboravila sam da kazem da si CARICA!!! Da li ima neka visa pozicija i titula? Ako ima ti si na najvisoj poziciji!!! ♥♥♥

      Izbriši
  12. Hej, jako mi se svidja ovaj post, ako zelis poseti i uclani se na mom blogu, ja sam vec uclanjena na tvoj, :) http://vanja00.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  13. Bas je dobar post! ♥♥♥

    ♥Giveaway na bloguu-------------> http://bartalove.blogspot.com/2015/02/1-giveaway-pokloncici-tiny-dots.html

    OdgovoriIzbriši
  14. Izvini ali ja svaki put moram da kazem da si ti kraljicaaaa!!! Mislim da niko ne pavi ovakve postove dobre kao ti i prepune ideja. Hvala ti mnogo sto si spomenula moj nlog i drago mi je da ti se svidja. U 3. factu se u potpunosti slazem sa tobom xD Hahaha <333

    http://amyfashion18.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  15. Ja mislim da lavovi sigurno kišu, hm sad si me stavila u jedno razmisljanje jek mozda njihova mala rika kihanje, a velika neko dozivanje i tak hm :zanimljivo moram to istrazit. :D OKE JA NA 1 MJESTU? AAA HVALA <3 stvarno nisam to uopce ocekivala ni najmanje pogotovo jer sam tek pocela na blogspotu a do sad sam bila na blogger.ba i mogu ti reci da mi se ovdje zapravo puno puno puno vise svida i drago mi je kaj si dela linkove jos blogova tak kaj mogu i te blogove posjecivat jer u zadnje vrijeme stalni trazim svukud nove blogove na bloggeru hehe :D i ovi faktovi e ma to hrana na 1 mjestu odmah si my pal haha xD ma kaj mrsas bez hrane radije trci gore dole po stepenicama po namirnice pomaze haaha i htjela sam jos neato reci za te faktove al sam zaboravila, aha i dijete bi i ja najradije posvojila heh idem sad posjetit onda i Anđelu jer mene isto zanima njen odgovor na 1 pitanje :3

    OdgovoriIzbriši
  16. Hello Dear ! This post is great! :) You have an amazing blog ! :)
    Maybe we can follow each other ? :)
    http://kasjaa.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  17. Dobar post. Sviđa mi se što se družite blogerke mođusobno i reklamirate jedni druge! :)

    Zaprati me, uzvraćam!
    http://milicinkutak123.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  18. Super post,ja mislim da kišu haha. :D <3

    Ako želiš učlani se na moj post,uskoro je giveaway.
    P.S. novi post na mom blogu,očekujem tvoje mišljenje. ♥

    OdgovoriIzbriši
  19. Odličnoo!Veoma si originalnaa *-* ♥
    http://dreamgirllovefashion.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  20. Odlican blog!
    Svrati i ti do mog, ukoliko zelis mozemo se pratiti na GFC-u i ostati u kontaktu!
    Pusa iz Italije,
    Sonia Verardo
    http://www.trenchcollection.com/

    OdgovoriIzbriši
  21. Blog ti je vrh!
    Ja mislim da kišu XDD
    lickadiary.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši