ponedjeljak, 2. rujna 2013.

1.NEW YORK CITY

Kao što rekoh prvi grad o kojem ću vam pisati jeste NYC.Meni jedan od omiljenih gradova koje bih željela posjetiti.Al ono stvarno od 6.razreda imam želju da ga posjetim upoznam nekog spešl i počnem tamo raditi. Mislim zar nemam bujnu maštu? ahhah xd, rekla sam vam da iduća 3 .posta će biti o gradovima(NYC,Pariz,London);gdje šopingirati,gdje prezalogajiti i piti,koji su best restorani,o hotelima,itd.Možda ponešto o historiji ,ha ha ha,.



ŠOPINGIRANJE


-eeeh,ovaj dio posta znam da će očarati mnoge cure,jel tko danas ne voli se modirat? haha ,ja?xd

1.ANTHROPOLOGIE
(www.anthropologie.com)


Eh,ovo vam je prvo što vam preporučujem da posjetite kada idete u šoping u NYC,za ovo mjesto odvojite poveću količinu vremena,jeeer će vam zatrebat,sveg i svačeg možete da nađete tu ,samo novac sigurno nećete dobit nego dati. Hah' xd, kada uđete nećete znati za izlaz jednostavno sve je predobro.Pokušajte izaći bez ičeg ,jednostavno nećete moći odoljeti ,džemperu ili preslatkim haljinicama.

2.BLOOMINGSGDALE'S
,još jednim uzdahom ću početi ,Eh ,ovo morate posjetiti ali baš morate,haha ako se ikad nađete u NYC-u,pa to nemam riječi al pokušat ću ,ovdje morate dobro natrpat se stvarima i onda možete da odete sa smiješkom kući.
(www.bloomingsdales.com)


3.TIFFANY
(www.tiffany.com)

UPOZORENJE:pokušajte izbjeći subotu jer tad je totalna gužva,odvojite puuno novca i vremena za ovo,jer će vas oduševiti,krcato je stvarima tako da nećete znati odlučiti šta da izaberete,ovdje.


4.MARC  JACOBS

www.marcjacobs.com
Ulica Bleecker dom je jednog od najpoznatijih njujorškuh dizajnera ,Marca Jacobsa.Tu možete kupiti SVE.Tu je sada i trgovina za muškarce te trgovina modnim dodatcima i superkul trgovina posebnim artiklima,gdje se mogu kupiti majice i torbe za manje od 20 dolara.

5.SEPHORA
www.sephora.com
Fanatici ljepote,haa, pa ovo ne smijete propustiti.
BeneFit,Stila,Urban Decay,i.d,bareMinerals,Fekkai,Bliss,Anthony,philosophy,NARS,Ojon,Vincent Longo i sviiiiiii parfemi.Ovo je za poluditi.

Dosta o šopingu,mogla bih da vam pišem postove o ovom no dosta idemo sad na Restorane.


RESTORANI


Volim jesti gotovo koliko volim i NYC,tako da je teško da ovu listu napravim manjom nego što jeste.Al hajde evo nešto najkraće.(p.s:neću stavljat previše slika jer mi je već post jako dug)

1.ALTA


www.altarestaurant.com
Ovo je mjesto o kojem ćete postati O V I S N I!Sva jela su preukusna,savršeno za spojeve,ne smijete da odete prije nego što kušate čokoladni fondue!

2.Mercer Kitchen

www.mercerhotel.com
Njam,njaam!Hrana je preeukusna,atmosfera predobra.Ovo je mjesto poznato po plodovima mora i riba,ali piletina će vas jednostavno sebi u zagrljaj uzeti.

3.SEA Thai


Ako je ikako moguće otiđite u Brooklyn na samo jedan dan ili barem jedno popodne,hrana je u ovom restoranu preukusna,i jeftinija je nego na Manhattanu.Jedite mnogo ali ostavite mjesta u trbuhu za koktele,jaki su ali jako fini.

4.Balthazar

www.balthazarny.com
Ako mislite da vam je ovo posljednji dan u životu i želite ispraznit novčanik onda to uradite u ovom restoranu.Ovo je jedan prekrasni francuski restorančić koji ugošćuje mnogo slavnih osoba,u svojoj kuuul blagovaonici.

GDJE PREZALOGAJITI

1.Magnolia Backery


www.magnoliacupcakes.com
Ova pekarnica poznata je po svojim muffinima,no ipak su dobri i kolači ,oni su tako bogati ,sočni i takooo fini .

2.Republic
Sjajni i jeftini rezanci i nevjerovatnki kokteli.



3.Dean & Delucca
Joooj jako jeftino ko bi rekao? Hrana je u ovom superlancu tako prekrasna i sigurno biste se zatekli da grabite kekse iz staklenke.Samo 1 dolar. o.O

GDJE PITI


1.The Dove
Ovo je sjajno.Sjajno mjesto sa ponudom vina i dobrih koktela,oblijepljeno je šarenim ružičastim tapetama.Kako to ne voljeti?

2.Little Branch

Najbolje mjesto u NYC za spojeve,Malen bar koji gleda na dugi i uski prolaz koji je ispunjen intimnim separeima,gdje mlađi piju super koktele.Odvažite se i poslušajte konobarov izbor,uvijek zna šta da preporuči.

3.The Beatrice Inn
Još jedan klub s hip hop glazbom koji rado posjećuju  slavne osobe i još jedan način kako istrošit kreditnu karticu.

4.Bowery Ballroom

Još jedno mjesto za odličnu zabavu!BB je u svojoj povjesti ugostio većinu velikih rokerskih imena i odličan je za one koji vole indie.Kad god se nađete ondje, sigurno će nastupati netko dobar.


HOTELI

1.Soho Grand


www.sohogrand.com
Spavaće sobe nisu toliko velike,no opet u NYC ste,prostor je svagdje rijedak kao suho zlato.Nemojte se zavaravati fasadom od crvene cigle,unutra je preseksi i tu je samo srce akcije.

2.The Gramercy Park
www.gramercyparkhotel.com
Ovdje su velike šanse da vidite sestre Olsen ili Lindsey Lohan.Ovo je luksuzna boemska ljepota.

3.The Hudson
www.thehudsonhotel.com
Hudson se može pohvalit time što je jeftino-šik.No prekrasan je i vrijedan svake pare.Sobe su zbilja malene ,no zauzvrat dobijete osjećaj udobnosti ako vam ne smeta veličina sobe-zapravo koliko mislite ostati u hotelu?








eto to je kraj o uputama u NYC idemo sad malo na njega.. i neke važnje informacije o njemu xd.

Neki od FACTOVA:
1.najveći grad po broju stanovnika u SAD
2.Sačinjen je od 5 gradskih oblasti:
-Manhattan
-Brooklyn
-Queens
-Bronx
-Staten Island
3.Nadimak:The Big Apple(Velika Jabuka)
4.NYC se pruža na 3 ostrva:
-Staten Island
-Manhattan
  -Long Island





eto to bi bilo to odprilike o NYC,jeste da nije nešto ali nadam se da ćete se usudit barem da pročitate ovaj post.Namučila sam se,drugi grad o kojem ću da pišem bit će 2.Pariz
i sad evo komentirajte i recite mi da li ovo valja ičemu?

nadam se da ste zadovoljni ovim što sam napravila,neću tražit uvjete.

P.S:neke informacije su iz knjige 'Volim NYC' xd.


eMMa












Broj komentara: 30:

  1. oke znači... di su broadway manhattan???? čovječe ti si zaboravila sve zaludila si se tom modom i zaboravila na glumu i sve te boataše koji žive u manhattenu O.o omg taj tiffany *O* amazing dućaaannnnnnnn jednom sam od njih naručila majicu preko neta i pre supp je isse al ono fkt. je skup :// nma wze. post je supp hranaaaa :O njam njam hihi ajd vidimo se ;))

    OdgovoriIzbriši
  2. Molim te, Bože, nemoj da me Elma ubije zato što joj nisam prva kommala i što joj kommam tek danas. Amin. hahhah. Ugl. nemoj se ljutiti i to ozbiljno, ali nisam prije imala vremena da ti kommam. Znaš mene, juče na turneji kod tebe i Maide, dns. dežurna i čitav dan zovem Nermu da vidim šta su radili. Tako da prije nisam mogla xD NYC <333 Da mi je otići tamo i svratiti do Taylorine kuće i upoznati je xD Crly se ljut što nisi pisala o glumi... Halo, pa gdje je kuća Taylor Swift ??? =O OK, sad prestajem dajati kritike, pošto je to sve što mi je zasmetalo. OMG... Nema Taylor u posta.. hahah xP Ali Tay je Tay, samo da znaš ;) Ja bih ovdje voljela ići jesti... Mogle smo ja i ti jednom kao i ono u SM... Budalešemo se i eto... Bilo bi nam dobro xD Meni se ova Magnolia Backery čini baš dobra.. Ili je to zbog slike... Nego, sjećaš se ti kad smo mi na E-J pisali o onim državama i kad sam ja pisala USA i onda pisala i NYC tu, ali sam Bgm. ja imala i Taylor Swift.. hahah.. Još uvijek čuvam taj rad samo zbog Taylorine slike xD Sad na hotele malo... To je ono kad gdje ćemo djeliti stan. Hej, pa možda nama baš trebadne ona kuhinja i roza tava xD Nego, meni se sviđa The Hudson. Znaš, pošto bi ti plaćala hotel, tako da se ne trošiš puno xD Ali i ovo ostalo bi ti sve plaćala, samo da znaš... hahah... A 'šopingiranje' sam preskočila sa veliko THE END pošto ne volim baš tu temu kommati ;) Ove Factove smo ja i Bilal jednom morali prezentirati -.-' Njega je nas. sama uzela, a onda kad je rekla da ocenjuje, ja sam se javila... hahah... Ja bih voljela da pišeš o Parizu sljedeći put. Msm. London je nice i popularan, ali me Pariz podsjeća na noćni grad pun nebodera osvjetljen zlatnim svjetlima. Nešš kao glitter sliku imam pred očima xD Ali ako budeš njega radila, molim te, nemoj stavljati slike mostova... hahahha... Znaš već što xD =P A de ozb. nemoj stavljati mostove xD I da, nemoj misliti da želim da reklamišem post, ali imam novi dizz i bar u školi mi reci kako ti se čini -.^

    OdgovoriIzbriši
  3. Bila mi najbolja prijateljica tamo:) To joj je zapravo kao drugi dom (sretnica). Slazem se ali bih u ducane svakako dodala i Victoria's secret i Hollister. To su moji favoriti:)) + za prezalogajiti Starbucks ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Carly- waaa, prva si xd ,iako kod mene nema nagrade za 1.mjesto no nema veze. xd... Znam sad sam se tog sjetila al šta ćeš ,nisam o tome ni razmišljala.... -.-'' blago se meni xd

    Aida-hoćeš me i ti isto izkritizirat -.-'' hahah ,ne ozb.drago mi je da mi dajete loše komentare ali vi me plašite da neću smjeti ni postavit post o Parizu,naravno da idemo ja i ti u NYC,maa jašta xd hahah ,Video? Tay? jooj zaboravila sam al haj nemoj me ubiti molim te ,stvarno sam zaboravila,mislim ko bi se sjetio :P pls:neću te ubiti zbog toga što nisi prva .... hahah nezz šta da kažem nego jedva čekam SUUUBOTU <33 Vidimo se <33

    T* -joooj,hvala ti na komentaru? al zar morate svi da me kritizirate ,hahha zezam samo meni je važno da kažete svoje mišljenje i drago mi je zbog toga...Imala sam još ja dućana ali imala sam strah da vam se neće dati čitati post ako bude još duži iovako je dug hahah xd.

    OdgovoriIzbriši
  5. Super ti je post. Hvala što si me stavila na elite sites. Pravu si sliku odabrala! Jako mi se sviđa. Sve ti je super, please komaj mi blog u imenu! bb

    OdgovoriIzbriši
  6. Došla sam na tvoj blog s namjerom da komentiram prošli post i vidim da imaš novi.. sry što nisam onaj komala, jednostavno nisam stigla, hvala ti što si me u prošlom postu spomenula, to mi puno znači <3 Ovaj post je vrlo zanimljiv i jedva čekam da pišeš o Londonu i Parizu :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Post je sjajan. Aiii NY *___* Voljela bih ga posjetiti jednog dana,nadam se da će se to desiti. Nisam sigurna da li sam ti komala prošli post,ali znam da sam ga pročitala. Postovi su ti foraaa!!

    Isidora
    coolteenlife.bloger.hr

    OdgovoriIzbriši
  8. Znaci preodlican post *__* ne znam ko nebi htio skoknut do tamo ;))

    OdgovoriIzbriši
  9. ee, sad sam u skoli pa ti nemogu komat, inace komam posle skole ;)

    OdgovoriIzbriši
  10. ee... Samo da ti javim da imam novi post i dizz: swiftie-teenagedream.blogspot.com -.^ P.S.: Škola je postala skroz pusta odkako te nema =( Kad ćeš doći???

    OdgovoriIzbriši
  11. Liar_Arijana-hvala ;) jeeesam xd
    Nutella-hvalaa xd,haha,javi mi kada bude nov pls xd
    MadamoiselleM-slažem se ko ne bi htio da posjeti NYC? hahaha,hvala <33
    Goran-očekuujem tvoj koemtar <33
    Aida-pa bona dolazim u nedjelju xd znaš ti to xd,nema šta dizz i post su ti predobri i to sam ti već rekla xd..Al haj do idućeeg puta narode... <33 Pusa :*

    OdgovoriIzbriši
  12. Ovako.......... Sorrii što nisam komao odmah posle škole jer nisam ni dolazio ni na komp , a samim tim ni na blog jer sam se dugo zadržao u gradu :D NYC je Beyonce velika inspiracija i sve što može biti, živi tu... i sve, sve, sve... ali mislim da joj je Houston draži ;) NYC je prelijep grad (meni naj, naj grad na svijetu) i svi bi voljeli tamo otputovati... Imam utisak da nešto nedostaje, ali nema veze... Sva ta mjesta su posebna na svoj na svoj način, ali najviše zbog toga što su u NYC... a, da... Bey je po njemu dala ime svom parfemu ;) Pulse NYC ;) Sjećam se da sam zbog Pariza dobio 5, a ništa nisam učio (kao i obično) i znam mnogo stvari o njemu, ali ne baš i sve te objekte koje ti znaš, tako da... Jedva čekam post o njemu ;) Opet sorri, ali ovog puta zato što moram ići jer trebam reklamirati post ;) BB

    OdgovoriIzbriši
  13. uffff Pišem kom po drugi put i jako sam ljuta na njega što se nije učitao... ufff NYC je predivan grad i mislim da bi ga svi mlađi od 45 godina željeli posjetiti... Jako mi se sviđaju svi objekti koje si navela i..... neznam što još napisati jer sam zaboravila šta sam pisala u prošlom komu, a moram obići i još blogova... pussa

    OdgovoriIzbriši
  14. Gorane hvala na komu :* nmvz znam ja da je škola iscrpljujuće dosadna hahah xd hahah ,stalno pričaš o Beyonce? haha kao i ja o 1D i Katy Perry,slažem se s tim da bismo svi htjeli posjetit taj grrraaaad xd..Pozzz <33

    Marija- haha ,dešava se i to xd. Pozz <33 :*

    OdgovoriIzbriši
  15. eee... Elma nije da ti pišem baš hitno, ali je jako hitno xD HOĆEMO LI SE MI DANAS NAĆI? -Curo, znaš li ti da u srijedu pita fiziku a ja nemam lekcije???-Haj brzo odg. xD

    OdgovoriIzbriši
  16. Koji poooost *________* sry sto nisam prije ali sad kako je pocela skola ne planiram bas dolaziti na blogove pa ako ne budem komala neko vrijeme znaj da cu nadoknaditi jednom. xd Ugl post je odlican i bas sam uzivala citajuci ga. Ja volim zemljopis pa mi je valjda zbog toga ovaj post bio jako zanimljiv. NY nije bas grad koji obavezno moram posjetiti ali defnitivno bi zeljela, dok recimo MORAM Pariz i London jer su mi to naj.. ALI NY JE SAVRSEN *_* Mozda malo uzurban grad ali jako mi se svidja atmosfera a i ta guzva me ne muci toliko jer ja volim guzve kolko-tolko xd grad mode tootalno <3 mislim da kad bi otisla u neku radnju nebi izasla za 3 sata. Prvo bi morala opljackati banku pa onda otici u NY shopping xd Gdje si pronasla sve ove radnje, restorane, hotele? Msm jel na internetu istrazujes o tome ili? pitam jer si stvarno dobro pronasla i opisala :) jedva cekam sljedeci grad i pozzich. <3

    OdgovoriIzbriši
  17. Samo da ti kažem, ja ne volim jabuke toooliko... Ja više volim čokoladu, ali pošto si ti na djeti, to znači da je ti ne voliš tolikooo i da se ja ne mogu puno zabaviti na ovom Blogu i da ne mogu staviti šalu na stranu i da ne mogu dns. prepisati lekciju iz fizike xD Više nije hitno, ali je hitno.. hahahha -.^

    OdgovoriIzbriši
  18. eh super,post,sviđaju mi se slike,ako ikad odem otići ću u ove prodavnice,ali najprije u
    Tiffany and co and marc jacobs,sea thai i balthazar.
    Magnolia backery i republic.little branch.the gramercy park
    super su factovi,post je odličan kao i novi dizz koji je *O*.ima novo kod mene pa komaj,reklamirala sma te
    everythingaboutyou.bloger.hr

    OdgovoriIzbriši
  19. Nice post. sve ljepo govori i skoro sve stvari znam koje se posjećuju, heheh

    OdgovoriIzbriši
  20. Hej! Evo uhvatila sam vremena da ti komentiram znaš kako je školaaaaaaaa-.- znaš i ti sama da nemozes sviju pofatat al super si napisala post o NYC,slike su ti fantastične i super si napisala stvarno jedva čekam sljedeći post posjeti me!

    OdgovoriIzbriši
  21. Hej! Evo uhvatila sam vremena da ti komentiram znaš kako je školaaaaaaaa-.- znaš i ti sama da nemozes sviju pofatat al super si napisala post o NYC,slike su ti fantastične i super si napisala stvarno jedva čekam sljedeći post posjeti me!

    OdgovoriIzbriši
  22. Hej! Evo uhvatila sam vremena da ti komentiram znaš kako je školaaaaaaaa-.- znaš i ti sama da nemozes sviju pofatat al super si napisala post o NYC,slike su ti fantastične i super si napisala stvarno jedva čekam sljedeći post posjeti me!

    OdgovoriIzbriši
  23. Hej, slušaj me sad dobro.. Msm. čitaj sad dobro xD Ili piši novi post, ili ja nezz šta ću.. hahha... Ja moram pročitati gdje ćemo ja i ti jesti u Parizu, kad budemo išli... hahah... I da, nije da je hitno, al' je hitno... Kommaj mi novi post: swiftie-teenagedream.blogspot.com -.^

    OdgovoriIzbriši
  24. Hely -aaaaa,znaš koliko mi znači tvoj komentar mislila sam da nećeš komati jer je škola počela -.-' <33

    Little J-i tebi puuno hvala na komu ,jako mi znače <33 drago mi je da vam se sviđa moj post o NYC ..Posjetit ću tvoj blog i hvala ti što si me reklamirala i ja ću tebe <333

    Elma-paaa heeej ,imenjakinjo <333 Škola? hahha kako da ne znam ja dobro koliko ona smara ljude -.-' Hvala ti na komu ipak si stigla komat mi <33 Posjetit ću te ali sad moram da idem večeras se svima odužim za komentare <33 Obećavam <33

    Aida-haha dušo ,paa čitala sam dobro i opet ništa skontala nisam,samo zezam skontala sam ne moraš me ubijati xd....I nije da je hitno al evo hitno sam odgovorila <33

    P.S:svima ću komat večeras ,tamam mislim večeras dovršit svoj post o Parizu <333

    OdgovoriIzbriši
  25. Nezzz zasto ti je dizz na Paris a post o nyc.Ali je dizz prekjut i previse mi se svidja..Ako ikad tamo odem posjetiti cu sve ove shopisng centre!!<33.Ove restorane pogotovo jer ne bih mogla opstati a da ne jedem.Ovi restorani su precool sve je udobno fino a mogu misliti hrane *_* awicc.Svi ovi hoteli i to je pree.Samo mi nije jasno zašto je balthazar francuski restoran???Jedva čekam novi post,hvala sto si mi komala post nadam se da ces mi opet jer nisi pročitala časpis :///..

    OdgovoriIzbriši
  26. Mirror is my love (lejla)pa znaš ja uradim malo prije dizzajn za idući grad..tako da si ti došla kada sam ja napravila dizz za idući grad tj. za Pariz....aah,sori znam da nisam pročitala časopis,ali mislila sam da... ma znaš šta sad nemam vremena :/// ali sutra odmah poslije škole ću da pročitam i komam ti još jedan komić <33

    OdgovoriIzbriši
  27. I nije da je hitno, al' je hitno... KAD ĆE NOVI POST????

    OdgovoriIzbriši
  28. Beyonce... Beyonce.... Beyonce.... Da, stalno pričam o njoj i spomenem je oko 40 puta na dan ;) Možda malo manje ;) Novi dizz mi se jako sviđa i bolji je od prethodnog.... Ovaj nije baš natrpan kao prethodni ;) I ja imam novi dizz i post pa komaj kad stigneš ;) PS. Najbolje od svega je Katy sa majmunom sa strane ;)

    OdgovoriIzbriši